Het verhaal van Laurens

Jarenlang was Laurens van Geene een verwoed wandelaar. Dertien keer liep hij de 4Daagse, tot een hernia begin jaren negentig roet in het eten gooide. “Ik schreef toen een brief naar de 4Daagse om te vragen of ik niet op een andere manier wat voor de organisatie kon betekenen. Het jaar daarop ben ik, samen met mijn vrouw Joke, begonnen als controleur.”

Feest der herkenning

In de loop der jaren heeft Laurens de 4Daagse uit zien groeien tot het enorme evenement dat het inmiddels is. “Maar de gezelligheid is gebleven. Elk jaar is het weer een fantastisch feest der herkenning. Veel vrienden ontmoet ik jaarlijks tijdens de 4Daagseweek, en natuurlijk is het altijd fijn om alle andere vrijwilligers weer te zien. Het is één grote familie.”

Switch

Zijn vrouw Joke is sinds een paar jaar niet meer actief als vrijwilliger, maar doet als deelnemer mee aan de 4Daagse. Ook Laurens maakte een switch: hij verliet de Dienst Controle voor de Dienst Toezicht & Handhaving. “Ik voel me niet oud, maar ik ben inmiddels 78 dus de jaren gaan tellen. Als controleur begin je elke ochtend rond vier uur en wordt er ’s avonds laat vaak ook nog vergaderd. Bij de Dienst Toezicht & Handhaving kan ik het net wat rustiger aan doen. De werkzaamheden vinden vooral plaats rond het starten en afmelden op de Wedren, tussendoor ben je vrij.”

Jubileum

In 2020 zou Laurens zijn 30-jarige jubileum als vrijwilliger vieren. Maar helaas, de 4Daagse ging niet door. Voor Laurens geen reden om bij de pakken neer te zitten: “We hebben De Alternatieve Vierdaagse gelopen: lekker gewandeld in de buurt van mijn woonplaats Eindhoven. Als mijn gezondheid me niet in de steek laat hoop ik bij de volgende editie weer gewoon als vrijwilliger aan het werk te kunnen gaan!”

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse