Hoe laat mag ik starten?

Elke afstand kent zijn eigen starttijden. De wandelaars op de 50 kilometer gaan als eerste van start, gevolgd door de deelnemers op de 40 en tot slot de 30 kilometer. Op die manier zorgen we voor een zo goed mogelijke spreiding van deelnemers op het parcours. De precieze starttijden en de inrichting van de start- en finishlocatie kunnen per editie verschillen. Als er meer bekend is over de startprocedure voor de 106de 4Daagse, dan vind je daarover alle informatie op deze pagina.

Meer info

We willen voorkomen dat er direct na de start opstoppingen ontstaan. Daarom wordt bij de start niet iedereen tegelijk toegelaten op het parcours. Het is een bewuste keuze om de start gefaseerd te laten verlopen. Het zorgt voor een betere spreiding van deelnemers op het parcours.

Wanneer tienduizenden deelnemers in een paar uur tijd moeten starten en even moeten wachten, is het niet ondenkbaar dat deelnemers zich aan elkaar storen. Net zoals in het openbaar vervoer of in de supermarkt is het dus van belang dat je rekening met elkaar houdt, niet voordringt en rustig je beurt afwacht. Spreek elkaar (vriendelijk) aan op ongepast gedrag en probeer het met elkaar naar tevredenheid te regelen.

Je polsband is onmisbaar tijdens de 4Daagse. De barcode is 's ochtends nodig bij de start en 's middags bij de finish. De bedrukking op de polsband moet voor de scanners goed leesbaar zijn. Als je twijfels hebt over de bedrukking op je polsband of de polsband is kapot, ga dan naar de Servicedesk (geopend van 03.30-17.00 uur) op de Wedren. Daar word je - na controle van je gegevens - voorzien van een nieuwe polsband.

Als je startlocatie Heumensoord is, kun je je bij problemen met je polsband melden bij de medewerkers van de startploeg. Je ontvangt dan tijdelijk een vervangende polsband. Aan het einde van de wandeldag moet je je melden bij de Servicedesk op Heumensoord waar je - na controle van je gegevens - een nieuwe polsband ontvangt.

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse