De dag van Elst

De eerste wandeldag brengt je naar de Betuwe. Je wandelt over de beroemde dijk tussen Lent en Oosterhout, langs groene boomgaarden en door fraaie dorpjes. In doorkomstplaats Elst kleuren ballonnen, vlaggen, banieren en feestende toeschouwers alles blauw. Een knipoog naar de twee machtige rivieren Waal en Rijn.

Bekijk je deze route liever in Google Maps?
Klik hier.

Of download de route als pdf.

Blauwe Dinsdag

Al vroeg loop je over de Waalbrug de Betuwe in. Op de dijk tussen Lent en Oosterhout zie je links de verrassende ‘skyline’ van Nijmegen. In Elst is het Blauwe Dinsdag. Het dorp maakt een feest van jouw doorkomst. Dweilorkesten, straatzangers en orkesten, in het blauw versierde centrum word je elke meter muzikaal begeleid. En toegejuicht door volle terrassen en duizenden toeschouwers. Wandelen door Elst is een feestje.

De schoonheid van de Betuwe

Je wandelt langs groene boomgaarden, weilanden, strandparken en water, heel veel water. Geniet van de vergezichten en ontdek de Betuwe! Onderweg kom je door de pittoreske dorpjes Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en Lent. Loop je de 50? Dan doe je ook Zuid-Arnhem aan. In het ‘Zwitserse’ Bemmel komen alle afstanden weer samen voor de laatste kilometers terug naar de Wedren.

Vergeet tijdens de eerste dag ook niet om goed om je heen te kijken, dan kan je ruim 20 kilometer lang genieten van Park Lingezegen.

Terug op de Wedren

Of je het makkelijk of zwaar vond deze eerste wandeldag, eenmaal terug op de Wedren mag je trots zijn. Je hebt het gehaald! Nu nog even afmelden en je controlekaart voor de volgende dag halen. Gedaan? Sluit aan bij een van de lange tafels, geniet van een (alcoholvrij) biertje, dein mee met een dweilorkest en dans op livemuziek vanaf het podium. Vergeet niet om je heen te kijken. Wat een sfeer!

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse