Openbaar vervoer

De vervoerders doen er tijdens de 4Daagse alles aan om alle wandelaars en bezoekers naar en van Nijmegen te vervoeren. Er worden extra bussen en treinen ingezet en er rijden extra lange treinen van en naar Nijmegen. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Je kunt de stad tijdens de 4Daagse het beste bereiken met het openbaar vervoer. Of je nou komt wandelen, aanmoedigen of feesten; met het OV kom je tot in hartje stad.

Met NS naar Nijmegen

Tijdens de 4Daagse en de Vierdaagsefeesten rijden er langere en extra (nacht) treinen om alle wandelaars, supporters en toeschouwers naar hun bestemming te brengen. Wil je jouw reis zo soepel mogelijk laten verlopen? Ga goed voorbereid op pad en plan vanaf 10 dagen voor vertrek je reis via in de NS-app of op ns.nl. Kijk kort voor vertrek nogmaals voor de meest actuele informatie en check ook alvast je terugreis.

Extra treinen

Er zullen onder andere weer speciale nachtnettreinen worden ingezet tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch, Utrecht Centraal en Zwolle. Kijk voor een persoonlijk reisadvies in de NS-app of op ns.nl.

Extra vroege treinen

Hieronder vind je een overzicht van de treinen die NS extra vroeg gaat rijden om wandelaars naar de start te brengen.

Utrecht Centraal - Nijmegen02.50 uur - 03.54 uur
04.20 uur - 05.16 uur
Zwolle - Nijmegen04.20 uur - 05.41 uur
's-Hertogenbosch - Nijmegen02.53 uur - 03.41 uur
04.23 uur - 05.11 uur
Oss - Nijmegen03.34 uur - 04.00 uur
05.05 uur - 05.31 uur

Disclaimer: er zijn nog wijzigingen mogelijk. Bekijk voor vertrek altijd de reisplanner.

Werk aan het spoor

ProRail werkt deze zomer op diverse trajecten aan het spoor. Kijk op ns.nl/werkzaamheden of de geplande werkzaamheden gevolgen hebben voor jouw treinreis.

Bereid je reis voor

  • Plan je reis in de Reisplanner in de NS-app of op ns.nl;
  • Koop vooraf je vervoerbewijs, zowel voor de heen- als de terugreis. Ook dat kan in de NS-app of op ns.nl. Of zorg tijdig voor voldoende saldo op je ov-chipkaart. Bij de kaartautomaten op station Nijmegen kan het namelijk erg druk worden;
  • Reis je 2e klas en tegen normaal tarief? Dan kan je ook in- en uitchecken met je betaalpas of mobiel bankieren-app op je smartphone. Een ov-chipkaart is dan niet meer nodig.
  • Check kort voor vertrek nogmaals de Reisplanner voor de meest actuele informatie over jouw reis.

Met Arriva naar Nijmegen

Tijdens de 105de 4Daagse rijdt Arriva met extra (nacht)treinen tussen Arnhem Centraal en Doetinchem, Tiel, Nijmegen en Venray en met langere treinen tussen Nijmegen en Venlo. Ook wordt er van dinsdag 18 juli tot en met vrijdag 21 juli voor de wandelaars een extra rit in de ochtend ingezet tussen Elst – Tiel en Arnhem - Doetinchem. Bekijk de speciale 4Daagse pagina van Arriva voor alle informatie. 

Plan je reis vooraf

Raadpleeg kort voor vertrek de reisplanner of plan je reis je reis via de glimble app.

Ontdek het gemak van OVpay

OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het OV in Nederland. Inchecken kan met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Jij kiest wat het beste bij je past. Dit jaar dus gemakkelijk en zonder gedoe naar Nijmegen! Ook kun je een ticket kopen via glimble. Tickets koop je direct in de app. Klik hier voor meer informatie over Glimble. Er is dit jaar geen apart ticket in de voorverkoop te koop.

Met Breng naar Nijmegen

Informatie over vroegbussen en de blarenpas van Breng komt zo snel mogelijk online. 

Meer info

  • www.ns.nl voor reisinformatie over treinvervoer van en naar Nijmegen
  • www.breng.nl voor actuele routeinformatie per bus in Nijmegen
  • www.arriva.nl voor reisinformatie treinvervoer van en naar Limburg en de Achterhoek
  • twitter.com/NaarNijmegen voor actuele info over de bereikbaarheid en mobiliteit van Nijmegen
  • voor het gehele openbaar vervoer in Nederland kun je terecht op 9292.nl/app

Aftellen tot de 105ᵈᵉ editie van de 4Daagse