De schoonheid van Nijmegen en omstreken

Iedere dag start en finish je in Nijmegen en loop je routes van 30, 40 of 50 kilometer in steeds een andere windrichting. Je ontdekt de schoonheid van de Overbetuwe tussen de Waal en de Rijn, loopt met de fanfare mee door het Land van Maas en Waal, ‘beklimt’ de beroemde Zevenheuvelen van Groesbeek en je laat je verrassen door Cuijk, een van de oudste stadjes van ons land. Elke dag staat een andere plaats centraal. Welkom in het Rijk van Nijmegen!

Dag 1: de dag van Elst

Ook wel Blauwe Dinsdag genoemd. Je loopt naar het noorden over de Waalbrug de prachtige Overbetuwe in, tussen de rivieren Waal en Rijn. En in Elst kleurt alles waterblauw!

Dag 2: de dag van Wijchen 

Ook wel Roze Woensdag genoemd. ’s Morgens trek je naar het westen door fraaie het Land van Maas en Waal. Je loopt door groene polders en over het feestende marktplein van Wijchen. Terug in Nijmegen kleurt alles roze!

Dag 3: de dag van Groesbeek

De dag van de Zevenheuvelen. Je wandelt naar het oosten langs water en door bossen totdat de beroemde Groesbeekse groene heuvels voor je opdoemen. Geen zorgen, vele duizenden aan de kant moedigen je aan.

Dag 4: De dag van Cuijk

De dag van de Via Gladiola. Je wandelt naar het zuiden, trekt in Cuijk over de speciaal voor jou neergelegde pontonbrug in de Maas en dan op weg naar… de Via Gladiola!

Meer info

Tijdens de 4Daagse zijn de parcoursen aangegeven door middel van gekleurde pijlen. De kleur van de bewegwijzering komt overeen met de kleur van de polsband. Deelnemers die 50km lopen, volgen de rode pijlen, 40km-lopers volgen de gele pijlen, de 40km-route voor de militairen die starten vanaf Heumensoord is aangegeven met groen en de route voor de 30km is herkenbaar met blauwe pijlen.

Hoewel de routes elk jaar min of meer gelijk zijn, worden er elke editie kleine aanpassingen gemaakt. Bijvoorbeeld wanneer de verkeerssituatie ergens is gewijzigd. Als er meer bekend is over de routes voor de 105de 4Daagse, dan vind je daarover alle informatie op deze pagina. We houden je op de hoogte!

De routes van de 4Daagse zijn nooit exact 30, 40 of 50km. Bij het bepalen van de routes spelen diverse factoren een rol. Denk hierbij aan de begaanbaarheid van wegen, de bereikbaarheid voor veiligheidsdiensten, maar ook of het een prettige route is met voldoende afwisseling tussen natuur en bewoond gebied et cetera. De totaal beschikbare wandeltijd is er al op berekend dat de totale af te leggen afstand iets af kan wijken, en is dusdanig ruim dat iedere deelnemer in staat zou moeten zijn om de route binnen de gestelde tijd af te leggen.

In onderstaande tabel zijn de loopafstanden van de 4Daagse 2024 per dag weergegeven.

30km40km40km MIL50km
Dag 133,239,743,352,1
Dag 233,639,537,548,5
Dag 330,539,340,050,2
Dag 430,042,545,850,2
Totaal127,3161,0166,6201,0

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse