De schoonheid van Nijmegen en omstreken

Iedere dag start en finish je in Nijmegen en loop je routes van 30, 40 of 50 kilometer in steeds een andere windrichting. Je ontdekt de schoonheid van de Overbetuwe tussen de Waal en de Rijn, loopt met de fanfare mee door het Land van Maas en Waal, ‘beklimt’ de beroemde Zevenheuvelen van Groesbeek en je laat je verrassen door Cuijk, een van de oudste stadjes van ons land. Elke dag staat een andere plaats centraal. Welkom in het Rijk van Nijmegen!

Dag 1: de dag van Elst

Ook wel Blauwe Dinsdag genoemd. Je loopt naar het noorden over de Waalbrug de prachtige Overbetuwe in, tussen de rivieren Waal en Rijn. En in Elst kleurt alles waterblauw!

Dag 2: de dag van Wijchen 

Ook wel Roze Woensdag genoemd. ’s Morgens trek je naar het westen door fraaie het Land van Maas en Waal. Je loopt door groene polders en over het feestende marktplein van Wijchen. Terug in Nijmegen kleurt alles roze!

Dag 3: de dag van Groesbeek

De dag van de Zevenheuvelen. Je wandelt naar het oosten langs water en door bossen totdat de beroemde Groesbeekse groene heuvels voor je opdoemen. Geen zorgen, vele duizenden aan de kant moedigen je aan.

Dag 4: De dag van Cuijk

De dag van de Via Gladiola. Je wandelt naar het zuiden, trekt in Cuijk over de speciaal voor jou neergelegde pontonbrug in de Maas en dan op weg naar… de Via Gladiola!

Meer info

Tijdens de 4Daagse zijn de parcoursen aangegeven door middel van gekleurde pijlen. De kleur van de bewegwijzering komt overeen met de kleur van de polsband. Deelnemers die 50km lopen, volgen de rode pijlen, 40km-lopers volgen de gele pijlen, de 40km-route voor de militairen die starten vanaf Heumensoord is aangegeven met groen en de route voor de 30km is herkenbaar met blauwe pijlen.

Hoewel de routes elk jaar min of meer gelijk zijn, worden er elke editie kleine aanpassingen gemaakt. Bijvoorbeeld wanneer de verkeerssituatie ergens is gewijzigd. Als er meer bekend is over de routes voor de 104de 4Daagse, dan vind je daarover alle informatie op deze pagina. We houden je op de hoogte!

Aftellen tot de 104ᵈᵉ editie van de 4Daagse