De dag van Groesbeek

De derde wandeldag brengt je naar de Zevenheuvelen. Je wandelt langs water, door bossen, over heuvels, door groene dorpjes als Mook en Milsbeek en langs glooiende wijngaarden. In Groesbeek vorm je met het publiek één feestende massa. En dan doemen de beruchte heuvels op. Trotseer jij ze? Dag 3 is de Koninginne-etappe.

Bekijk je deze route liever in Google Maps?
Klik hier.

Of download de route als pdf.

De Zevenheuvelen

De dag begint rustig langs het water. Na de feestelijke dorpjes Mook en Milsbeek begint de klim naar het feestelijk kolkende Groesbeek. Daarachter wacht de Zevenheuvelenweg op je. In de berm staan honderden campers, het lijkt de Tour de France wel! Duizenden toeschouwers moedigen je fanatiek aan. Jij denkt niet aan opgeven. Wist je trouwens dat het eigenlijk maar zes heuvels zijn? Kom op, je bent er zo overheen.

Vergezichten over de Maas

Vandaag is misschien wel de mooiste wandeldag. Geniet ’s morgensvroeg van vergezichten over de Maas. In de verte zie je ook de groene heuvelrug die op je wacht. Kijk door de drukte heen. Geniet van de prachtige natuur, de groene heuvels en dalen, houtwallen en struwelen, glooiende wijngaarden en de bossen bij Berg en Dal.

Terug op de Wedren

Was het zwaar of was je in no-time de Zevenheuvelen over? Eenmaal terug op de Wedren mag je trots zijn. Je hebt het gehaald! Nadat je je hebt afgemeld en je controlekaart voor de volgende dag hebt gehaald, is het tijd om je kuiten even wat welverdiende rust te gunnen. Sluit aan bij een van de lange tafels, geniet van een (alcoholvrij) biertje of verkwikkende smoothie. Vergeet niet om je heen te kijken. Wat een sfeer!

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse