De dag van Wijchen

De tweede wandeldag brengt je dwars door het Land van Maas en Waal. Je wandelt door bos en vennen, door muzikale dorpjes en door open boerenland. In het feestende Wijchen wachten tienduizenden toeschouwers op je. Geniet ondertussen van het impostante kasteel op de route en het bruisende centrum! In Nijmegen kleurt ondertussen alles roze...

Bekijk je deze route liever in Google Maps?
Klik hier.

Of download de route als pdf.

Roze woensdag

Meteen buiten Nijmegen loop je door een groen vennengebied richting Alverna, het eerste dorpje van vandaag. Het gigafeest in Wijchen even later vergeet je nooit meer. Laat je toejuichen door al die enthousiaste mensen langs de kant en geniet van het imposante kasteel op de route en het bruisende centrum. In gastvrij Beuningen wacht een muzikale roadshow op je. Terug in Nijmegen is alles en iedereen roze, de tweede dag staat namelijk niet voor niets bekend als Roze Woensdag. Meer over het initiatief en Stichting Roze Woensdag lees je hier.

De schoonheid van het land van Maas en Waal

Je wandelt door de prachtige Hatertse en Overasseltse Vennen, langs fruitboomgaarden, middeleeuwse torens, eeuwenoude boerderijen, uiterwaarden en open boerenland. Onderweg kom je door fraaie dorpjes als Alverna, Balgoij, Niftrik en Weurt. Loop je de 50? Dan wandel je over de slingerende dijk langs de Maas richting Wijchen, waar alle afstanden weer samen komen.

Terug op de Wedren

Traditiegetrouw telt dag 2 de meeste uitvallers. Maar jij niet, je hebt het gehaald! Heb je ook zo genoten van de roze intocht door het stadscentrum? Nu nog even afmelden en je controlekaart voor de volgende dag halen. Wie nog energie over heeft, stort zich in het feestgedruis op de Wedren of verkent de bruisende binnenstad van Nijmegen. Er is zoveel te doen! Je kan natuurlijk ook lekker naar huis om je slaap te pakken zodat je morgen weer uitgerust aan de start verschijnt.

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse