Het verhaal van Wipneus en Pim

Oké, de Vierdaagsefeesten in de binnenstad van Nijmegen zijn natuurlijk fantastisch. Maar elke wandelaar weet: het échte feest vindt nergens anders plaats dan op de Wedren.

Elke keer weer verbazingwekkend

Hoe Wipneus en Pim drie dagen op rij de mensen op de banken kregen was ongelooflijk. Ook voor de dj’s zelf. Bart van Rooijen (alias Pim, links op de foto): "Dat ons publiek, met al die kilometers in de benen, nog in staat is om zo uit z’n bol te gaan; ik vind het elke keer weer verbazingwekkend." Edwin van ’t Schip (Wipneus, dus): "Het mooie van optreden op de Wedren is dat het zo persoonlijk is. Er staan hier geen dranghekken. Vanaf het podium zie ik letterlijk de tranen in de ogen bij de mensen. Ik geef die dagen wel honderden mensen een handje en herken er minstens zo veel van gezicht."

Dankbaarheid

Ze hebben flink wat krediet opgebouwd bij de wandelaars, en dat geven ze dubbel en dwars terug. Edwin: "Je voelt de dankbaarheid. Tijdens geen enkele andere show draaien we bijvoorbeeld Foxy foxtrot. Hier wel. Dan zie je degenen die het nummer kennen strálen. We beseffen zelf niet hoe mensen uitkijken naar ons optreden." Een waar woord. Wij zijn alweer aan het aftellen tot de volgende editie.

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse