Weg spierpijn

De masseurs van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) staan tijdens de 4Daagse voor je klaar op de Wedren en de medische verzorgingsposten langs de route. Verlang je naar een ontspannende massage tijdens de 4Daagse van Nijmegen na elke wandeldag? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! De voorverkoop voor massages bij de Wedren (Julianapark-Zuid) is geopend! Wacht niet met kopen tijdens de 4Daagse, want op=op.

Massagekaart

Bij NGS kun je kiezen uit een massagekaart voor één dag, een driedagen massagekaart (voor massages op dinsdag, woensdag en donderdag) of een vierdagen massagekaart (alle wandeldagen). Ga naar https://www.vindeenmasseur.nl/4daagse/.

Tijdens de 4Daagse meld je je bij de kassa van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) in het Julianapark en krijg je een nummer voor de wachtrij. Tijdens piekmomenten (tussen 14.00 - 17.00 uur) kan de wachttijd helaas oplopen tot zo’n 2 uur. Houd hier rekening mee.

Je kunt tijdens de aanschaf van de massagekaart kiezen om je te laten masseren tussen 18.00 en 21.00 uur. Je geeft een tijd aan bij het boeken. Voordeel is dat je maar even hoeft te wachten voordat je kunt genieten van een massage.

Kies je geen tijd dan kun je je melden tussen 10.00 en 17.15 uur voor een massage. Je kunt je ook al laten masseren op maandag 15 juli. Ook kun je dan bij het NGS terecht voor het aanleggen van een elastische tape. Let op: wil je gemasseerd worden op maandag 15 juli dan boek je deze dag apart. Drie- en vierdagenkaarten zijn niet geldig op maandag;

NGS plakt niet preventief tegen blaren;

NGS plakt geen blaren af.

Waarom een massage?

Hier zijn een paar simpele redenen:

 •  Je spieren worden weer blij
  Na een lange dag lopen, kunnen je spieren moe en strak voelen. Een massage helpt je spieren te ontspannen. Zo voelen ze snel beter.
 • Minder spierpijn
  Een massage zorgt ervoor dat je bloed beter stroomt. Dit helpt tegen pijn en maakt je spieren sneller weer sterk.
 • Je wordt soepeler
  Door massages kun je makkelijker bewegen. Je spieren worden namelijk lekker los en flexibel.
 • Tijd om te ontspannen
  Een massage is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je hoofd. Je kunt lekker ontspannen, wat ook helpt voor een goede nachtrust.
 • Minder kans op blessures
  Met massages voorkom je dat kleine pijntjes grote problemen worden. Zo kun je elke dag weer fris beginnen.

Al deze voordelen samen betekenen dat je de volgende dag makkelijker en met minder pijn kunt lopen. Dus, een massage is niet alleen fijn, maar helpt je ook om de hele 4Daagse goed door te komen!

Elastische tape

Je kunt ook bij ons terecht om een zogenaamde elastische ('gekleurde') tape te laten aanleggen. Het gebruik van elastische tape tijdens het wandelen biedt verschillende voordelen:

 • Ondersteuning en stabiliteit
  Dit kan helpen bij het voorkomen van blessures en het verminderen van belasting op de gewrichten tijdens het wandelen.
 • Pijnverlichting
  Het kan de druk op geïrriteerde of geblesseerde gebieden verminderen en de bloedcirculatie verbeteren, wat kan bijdragen aan pijnverlichting.
 • Verbeterde houding
  De tape kan worden gebruikt om de juiste houding te bevorderen tijdens het wandelen.

Deze elastische tape wordt niet gebruikt om blaren e.d. af te plakken.

Waarom bij de NGS-masseur®?

NTijdens de 4Daagse werken veel masseurs om de lopers te masseren. Kies voor goede kwaliteit en ga voor een NGS-masseur®. Je herkent een NGS-masseur aan een badge en kleding met het NGS-logo. NGS-masseurs kunnen altijd een NGS-licentie laten zien. Vraag erom als je het niet zeker weet.

GS-masseurs kennen veel massagetechnieken en weten veel over het menselijk lichaam, gezond blijven en zorgen voor sporters. Of je nu sport, stress hebt of gewoon wilt ontspannen, de NGS-masseur® is er voor jou.

Blijven leren en ontwikkelen

Nadat ze hun opleiding hebben afgerond, krijgen ze een NGS-licentie. Dit betekent dat ze hun kennis goed houden door steeds nieuwe dingen te leren. Zo weet je dat jouw masseur de nieuwste inzichten en technieken onder de knie heeft.

Klachtenprocedure

Bovendien zijn alle NGS-masseurs verbonden aan een klachtenprocedure. Mocht je ooit een probleem hebben met je masseur, dan kun je dit eenvoudig bespreken met een onpartijdige klachtenfunctionaris.

Meer informatie en aanschaffen

Kijk op www.vindeenmasseur.nl/4daagse.nl voor meer informatie.

Tips om fit aan de start te verschijnen

Op onze website vind je ook wandeltips om fit de 4Daagse door te komen!

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse