Feest in de stad

De 4Daagse begint elk jaar op de derde dinsdag van juli. Maar in de dagen daarvoor is het al feest in de stad! De Vierdaagsefeesten gaan op zaterdag al van start. Op zondag, wanneer de eerste wandelaars zich aanmelden op de Wedren, wordt de 4Daagse officieel geopend.

4Daagsekerkdienst

Stichting Vierdaagsemis organiseert al vele jaren op zondag voor de start van de 4Daagse een 4Daagsekerkdienst. Kijk voor meer inlichtingen op de website van de Stichting Vierdaagsemis.

Vlaggenparade

De feestelijke en kleurrijke Vlaggenparade is de traditionele openingsact van de 4Daagse. Zo’n 1.500 wandelaars - nationale en internationale militairen en burgergroepen - trekken op zondagmiddag in een feestelijke en muzikale parade dwars door de stad naar de Wedren. Daar vindt vervolgens de ceremoniële opening van The Walk of the World plaats. Vast onderdeel van het programma is het hijsen van de vlaggen van alle circa zeventig deelnemende nationaliteiten - en het massaal zingen van het 4Daagselied. Daarna is het feest! Wanneer er meer bekend is over de festiviteiten tijdens de 104de 4Daagse, dan vind je daarover alle informatie op deze pagina.

Waal in vlammen

Ieder jaar heten de gemeente Nijmegen, de Stichting Vierdaagsefeesten en Stichting DE 4DAAGSE de deelnemers welkom in de stad met een spectaculaire vuurwerkshow. De openingsceremonie 'Waal in vlammen' vindt plaats op de zondagavond voor de 4Daagse. Zoek een mooi plekje uit op de Waalkade, want vanaf daar is het vuurwerk het allerbeste te zien.

Aftellen tot de 104ᵈᵉ editie van de 4Daagse