Beloningen

Zoals veel andere sportevenementen kent ook de 4Daagse een beloningssysteem. Iedereen die de 4Daagse volgens de reglementen volbrengt, komt in aanmerking voor een beloning. Iemand die voor de eerste keer succesvol deelneemt ontvangt het 4Daagsekruis. Bij iedere volgende succesvolle deelname wordt of een cijfer of een andere variant van het 4Daagsekruis als beloning uitgereikt. Daarnaast kan iedere deelnemer aan de 4Daagse nog een certificaat bestellen.

Succesvolle deelname

Met een 'succesvolle deelname' bedoelen we een deelname op een reglementaire afstand (of hoger), waarbij de deelnemer als resultaat een 4Daagsekruis of een cijfertje heeft ontvangen. Een eerdere deelname als begeleidend wandelaar of op een diploma-afstand telt niet mee als officiële deelname. Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat het niet een mooie prestatie was die is geleverd. Indien gewenst kan de begeleidend wandelaar zelf een verzorgersmedaille nabestellen via de website van Praefero: praefero.nl.

Koninklijk erkende onderscheiding

Het 4Daagsekruis is het 'kruis voor betoonde marsvaardigheid', zoals in het Koninklijk Besluit van 6 oktober 1909 is geformuleerd. De medaille behoort tot de officiële Nederlandse onderscheidingen en mag door Nederlandse militairen op het uniform worden gedragen. Er geldt ook een officiële 'code' voor het dragen van de medaille. Het kruisje hoort aan de linkerkant op de borst, ongeveer een handbreedte onder de schouder, gedragen te worden. Er mag slechts één medaille tegelijk worden gedragen en er mag maar één cijfer op het lint worden gespeld.

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse