Een feestelijk onthaal

Vrijdag is de dag van de intocht op de Via Gladiola. Aangemoedigd door zo’n honderdduizend toeschouwers worden de laatste kilometers richting de eindstreep een zinderend en muzikaal feest. Marcherend, swingend of strompelend, iedere deelnemer aan de 4Daagse raakt onder de indruk van zoveel enthousiasme langs de kant.

Tribunes voor de intocht

De intocht over de met toeschouwers volgepakte Via Gladiola is het hoogtepunt voor de wandelaars én voor het publiek. Jij kunt erbij zijn. Zie vanaf de tribunes op het Keizer Karelplein, de Oranjesingel en de Prins Bernhardstraat de bonte stoet wandelaars aan je voorbijtrekken. Moedig ze aan en juich ze toe, want de laatste loodjes wegen het zwaarst. Samen zorgen we voor een grand finale

De prijzen voor een tribuneplaats variëren van € 17,00 tot € 20,00. Voor kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene geldt een korting van 50%.

Wil je verzekerd zijn van een plaats tussen het feestende publiek aan het einde van het parcours, koop dan nu alvast je kaarten voor de tribune.

Als je online boekt, krijg je je kaarten binnen een week na bestelling per post toegestuurd. Alleen deze kaarten worden als toegangsbewijs bij de tribunes geaccepteerd. Tribunes die niet (meer) getoond worden, zijn niet beschikbaar.

Maak je gebruik van een rolstoel, dan is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op een speciale tribune. Voor het boeken hiervan kun je telefonisch contact opnemen met de kassa 024-3221100. Reageer snel, want deze plaatsen zijn meestal al in een vroeg stadium uitverkocht.

De kassa in Concertgebouw De Vereeniging is geopend en telefonische bereikbaar via 024-3221100

- van woensdag tot en met zaterdag van 11 tot 15 uur (tot en met zaterdag 13 juli)
- op zondag 14 juli extra geopend van 12 tot 17 uur
- van maandag 15 t/m donderdag 18 juli van 10 tot 16 uur
- op vrijdag 19 juli is de kassa in de Stadsschouwburg geopend, van 9 tot 13 uur

Van zondag 14 t/m donderdag 18 juli kun je tussen 12:00 en 17:00 uur op de Wedren bij de kassacabine ook kaarten kopen voor de tribunes. Op maandag 15 juli kun je hier al vanaf 10:00 uur terecht. Houd rekening met verschillende weertypen: alleen de tribunes op het Keizer Karelplein zijn overdekt, de tribunes op de Oranjesingel en Prins Bernhardstraat niet.

In verband met de bereikbaarheid - alleen de voetgangersbrug die vanaf de Oranjesingel richting het centrum leidt blijft ’s middags open - dien je op de tribunes met de oneven nummers vóór 14:00 uur plaatsgenomen te nemen. 

Plattegrond intochtgebied

Op de plattegrond van het intochtgebied zie je precies waar je wel en niet kunt komen tijdens de intocht.

Meet & Greet

Na de laatste kilometers over de Via Gladiola volgt de finish op de Wedren. Deze is op vrijdag alleen toegankelijk voor onze wandelaars. Anders wordt het er te druk en kunnen we jouw veiligheid niet meer garanderen. Voor familie en vrienden hebben we naast de Wedren een speciale Meet & Greet ingericht. Op dit ontmoetingsterrein aan de Van Schevichavenstraat ben je meer dan welkom! Spreek af dat je elkaar daar treft.

Bereikbaarheid

Tijdens de wandeldagen is de Wedren de gehele dag afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van de Prins Bernhardstraat. Deze is op de wandeldagen afgesloten van 03.30 tot 18.00 uur (op vrijdag tot 00.00 uur). Toeschouwers wordt geadviseerd om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Wil je parkeren, maak dan gebruik van de P+R voorzieningen aan de rand van de stad.

Fietsen is toegestaan vanaf 18.00 uur. Daarvoor mag er dus niet gefietst worden. Ook aan de hand meegevoerde fietsen zijn voor die tijd niet toegestaan. Fietsen tot aan het Keizer Karelplein/Oranjesingel is wel toegestaan.

Je kunt je fiets op drie volgende plekken rondom de Wedren stallen. Het gebruik van de fietsenstallingen is voor eigen risico.

  • Bijleveldsingel, aan de kant van het Karel de Grote College
  • Oranjesingel, aan de stadskant 

Let op: op de vrijdag wordt vanaf 08.00 uur het start-/finishterrein afgesloten en is het terrein alleen nog toegankelijk voor wandelaars en geautoriseerde medewerkers van de 4Daagse en enkele bewoners. Ook gasten van de ereloge en tribunes A t/m E hebben toegang tot het terrein.

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse