Feest langs het parcours

Het parcours van de 4Daagse gaat door verschillende gemeenten in de regio Nijmegen. Iedere doortochtgemeente steekt veel tijd en energie om de doortocht van de wandelaars feestelijk en muzikaal te laten verlopen.

Doorkomsttijden

Voor een overzicht van de globale doorkomsttijden per gemeente, klik hier.

Gemeente Overbetuwe

Op de eerste wandeldag vieren we de "Blauwe Dinsdag" in gemeente Overbetuwe. De dinsdag van de Nijmeegse 4Daagse loopt door de Betuwe. Je wandelt over de beroemde dijk tussen Lent en Oosterhout, langs groene boomgaarden en door fraaie dorpjes. In onze gemeente kleuren de ballonnen, vlaggen, banieren en feestende toeschouwers alles blauw. Een knipoog naar de twee machtige rivieren Waal en Rijn.

Gemeente Lingewaard 

Op dinsdag worden de wandelaars op feestelijke wijze begroet door de gemeente Lingewaard. Zowel in Huissen als in Bemmel zorgen orkesten en DJ's voor veel gezelligheid. Het parcours is prachtig met vlaggen gemarkeerd onder het motto: Lingewaard bloeit!. Ook het publiek zal het wandellegioen zeker enthousiast verwelkomen. De burgemeester heet de wandelaars persoonlijk welkom vanaf het gazon voor kasteel De Kinkelenburg.

Gemeente Wijchen

Woensdag is traditioneel de Dag van Wijchen en omgeving. Het gemeentebestuur van Wijchen ontvangt elk jaar weer de duizenden lopers met een overvol programma. Muziek in Alverna, Balgoij, Niftrik, Wijchen Centrum en Woezik, ieder op zijn eigen gastvrije wijze en met evenveel enthousiasme. Vrolijke klanken maken van deze tweede wandeldag door de gemeente Wijchen een gezellige happening. Veel publiek langs de route moedigt enthousiast de lopers aan. Voor een volledig overzicht van het 4Daagse feest in Wijchen kijkt u op www.wijchen.nl.

Gemeente Beuningen

De tweede dag van de 4Daagse komen de wandelaars door Beuningen en Weurt. Om de lopers extra aan te moedigen organiseren de gemeente Beuningen en haar inwoners allerlei activiteiten. Met een DJ op een groot podium onthaalt de wandelaars bij de gemeentegrens. Het enthousiaste publiek, muzikanten, muziekkapellen en zelfs een sambaband zorgen voor de aangename sfeer langs de gehele route van Beuningen tot Weurt. Kijk op www.beuningensportief.nl voor de activiteiten langs de route in Beuningen. De burgemeester en kinderburgemeester zal de vele wandelaars persoonlijk welkom heten. Dit doen zij in de ontvangsttent op het Thorbeckeplein. Tot ziens in de gemeente Beuningen!

Gemeente Gennep

Op donderdag komt de 4Daagse door de gemeente Gennep. Zowel de 40- als de 50-kilometerlopers wandelen door Milsbeek. De 50-kilometerwandelaars doen via het Genneperhuispad ook het centrum van Gennep en Ottersum aan. Zowel in de kernen als in het centrum van Gennep is van alles georganiseerd. Zo kunnen de wandelaars Gennepse ansichtkaarten versturen naar vrienden en familie vanuit het ‘postkantoor’ in Milsbeek. Daarnaast zorgen inwoners, ondernemers, verenigingen en de gemeente voor versieringen, muziek en activiteiten langs de route. Ook is er een afvaardiging van het college van B&W aanwezig. Alles om de wandelaars aan te moedigen! Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl.

Gemeente Heumen

Donderdag marcheert het legioen al vroeg door Malden. De route is vrolijk versierd en RTV Gelderland verzorgt live reportages en swingende muziek. Vrijdags marcheren de militairen door Nederasselt, de overige wandelaars door het gezellige Overasselt. Vlak voor Heumen gaan de 30km deelnemers via Dorpsstraat en Boterdijk richting Malden. De rest gaat nog over Cuijk. In Malden, de laatste etappeplaats voor de Via Gladiola, is het groot feest. De hele route, omgedoopt tot Via Maldiola, is uitbundig versierd, met veel muziek en massaal aanwezig publiek. Meer informatie op www.maldensevierdaagsefeesten.nl

Gemeente Berg en Dal

De donderdag van de 4Daagse is van oudsher bekend als de Dag van Groesbeek. De derde dag is een Koninginne-etappe die de lopers over de beroemde Zevenheuvelenweg voert. Tijdens deze dag wordt de loper verwend met al het natuurschoon dat de gemeente Berg en Dal te bieden heeft: prachtige beboste heuvels, groene dalen en van verschillende punten een verrassend uitzicht op de unieke Ooijpolder. Wie is er niet weg van Berg en Dal? Kijk voor meer info op www.bergendal.nl. Ben je na de 4Daagse nog niet uitgewandeld? Kijk dan eens op www.wandeleninbergendal.nl.

Gemeente Mook en Middelaar

De 4Daagse komt zowel op donderdag als op vrijdag door de gemeente Mook en Middelaar. Donderdag en vrijdag zijn er tal van festiviteiten zoals de proefsluiting van de pontonbrug over de Maas op donderdagavond. Tijdens de doortocht van de wandelaars is er een 4Daagse terras en muziek op het Raadhuisplein te Mook en Muldershofplein te Plasmolen.

Op vrijdag is de entree vanuit Cuijk over de pontonbrug (gratis parkeren terrein aan de Veerstraat) wel heel bijzonder. Burgemeester en wethouders moedigen de wandelaars op beide dagen aan bij de doorkomst op het Raadhuisplein. Voor de routes van beide dagen en festiviteiten kunt u kijken op www.mookenmiddelaar.nl.

Gemeente Land van Cuijk

Nieuwe initiatiefnemers voor het feest in Cuijk zijn gestart met de organisatie. Centrummanagement Cuijk heeft samen met het Horecacollectief Cuijk en de gemeente Land van Cuijk de handen ineen geslagen om samen een programma in elkaar te zetten. Informatie over wat het precies inhoudt, volgt binnenkort op de website www.vierdaagsefeestcuijk.nl.

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse