Download de vernieuwde 4Daagse app!

Dezelfde app, gericht op een nog betere ervaring voor de deelnemers.
Leestijd circa 3 minuten

Download de vernieuwde 4Daagse app in de App Store en Play Store. In de app vind je alle belangrijke informatie. Volg je wandelvrienden met LiveTracking, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en maak unieke selfies! De app is zowel door deelnemers als volgers te gebruiken.

De 4Daagse app wordt voornamelijk gebruikt voor LiveTracking van deelnemers door familie, vrienden en fans tijdens de 4Daagse. Deelnemers kunnen zelf hun wandeltijd monitoren, nieuws en actuele weersverwachtingen lezen, selfies maken en alle toilet-, water-, en medische posten bekijken.

Wat is nieuw in de app?

Na een succesvolle samenwerking met Sportunity tijdens de vorige editie, blijft Sportunity voor de komende drie edities verantwoordelijk voor de officiële 4Daagse app. Tijdens de 104de editie hebben we geleerd hoe we de app verder kunnen optimaliseren. Dit jaar introduceren we een aantal nieuwe functionaliteiten.

Hoewel sommige van deze functionaliteiten zich aan de achterkant van de app bevinden, zal dit op de vernieuwde LiveTracking-pagina direct merkbaar zijn. Deelnemers zien, voorafgaand aan het wandelen, aan de rechterkant een startknop. Daarmee kunnen zij de LiveTracking starten en hun locatie op de route kunnen delen met volgers.

LiveTracking

Tijdens het wandelen, nadat je op de startknop hebt geklikt, zul je het scherm hiernaast zien. Je ziet direct hoe lang je al aan het lopen bent, hoeveel kilometer je hebt gelopen en een finish, GPS en pauzeknop.

  • Finish knop: Ben je over de finish gekomen en heb je jouw finish scan gehaald? Dan kun je ook in de app stoppen met de LiveTracking door op deze knop te klikken.
  • GPS icoon: Dit geeft aan of je GPS actief is en of je dus je locatie deelt met je volgers. Als de status groen is, is alles correct ingesteld en is GPS actief. Als de status rood is, wordt je locatie niet gedeeld.
  • Pauzeknop: Houd je onderweg even pauze of wil je jouw locatie even niet meer delen? Zet je LiveTracking dan op pauze. Ga je weer op pad? Dan kun je jouw LiveTracking weer starten in de app middels dezelfde knop.

Privacy

Je profiel staat standaard op privé. Je kunt er zelf voor kiezen om deze op openbaar te zetten. Daarnaast hebben we een aantal functionaliteiten toegevoegd rondom volgers. Zo is er dit jaar: 

  • Een nieuwe pagina waar je kunt zien wie jou volgt;
  • Mogelijkheid om volgers te verwijderen; 

Heb je afgelopen jaar de app gebruikt? Dan kun je met hetzelfde account inloggen.

Wat staat er nog op de planning?

We kunnen niet alles in één keer lanceren. Er staan nog een aantal functionaliteiten op de planning die binnenkort beschikbaar zijn:

  • De routes van alle dagen gegroepeerd per dag in de app;
  • Overzichtelijk weergegeven waar de waterpunten, toiletten en medische verzorgingsposten zich op de route bevinden. 

Continuïteit

Voor de 4Daagsedeelnemers zijn herkenbaarheid en continuïteit van groot belang. Daarbij speelt de app een grote rol. Door een langdurige samenwerking met elkaar aan te gaan, blijven we inspelen op de behoefte van de deelnemer. Op die manier blijven we ieder jaar optimaliseren.

We hebben de gebruiksvriendelijkheid van de app naar een hoger niveau getild. Daarmee hebben we de herkenbaarheid van de 4Daagse app opnieuw benadrukt met onze nieuwe functionaliteiten. Als toegewijde partner zetten we ons in voor een succesvolle 4Daagse met behulp van de app!

Berjoehie Toma (Product Manager TRACX, bij Sportunity)

Deel dit artikel

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse