Het verhaal van Mounir

Mounir versloeg kanker en loopt sindsdien samen met het World Team de 4Daagse.

De drijfveer

Nadat Mounir in 2018 hoorde dat hij gezond werd verklaard van een agressieve vorm van darmkanker, besloot hij deel te nemen aan de 4Daagse. “Ik wilde weten wat mijn lichaam weer aankon.” Via een collega hoorde hij mooie verhalen over de 4Daagse en maakte hij ook kennis met het World Team van initiatiefnemer Mo Hersi. Mounir was meteen verkocht, meldde zich aan en de rest is geschiedenis!

Het World Team

Sinds 2018 doet het World Team mee aan de 4Daagse met als doel om zoveel mogelijk culturen met elkaar te verbinden en zo ook Nederland te verrijken. Hun motto is: “Creating a better world together”. Daarom zamelen ze als team ook geld gaan in voor VluchtelingWerk Nederland.

In 2022 bestond de groep uit deelnemers met 13 nationaliteiten, waaronder voor het eerst ook Nederlanders. Deze unieke samenstelling van mensen met verschillende culturele achtergronden maakte het een kleurrijk team tijdens de 4Daagse!

Magische ervaring

Het beste aan de 4Daagse volgens Mounir? “Alles! Ik zag hoe mooi Nederland was en hoe iedereen vier dagen lang hetzelfde doel voor ogen had.” Hij vertelt dat je elke keer weer nieuwe mensen tegenkomt met mooie en nieuwe verhalen. Dag 3 was volgens Mounir het meest speciaal. “Je zag iedereen bikkelen om de Zevenheuvelen te bewandelen en tegelijkertijd ook hard feesten. Een woord: wow!”

Ondanks dat Mounir door de groep de bijnaam ‘Cheeta’ – vanwege zijn snelle tempo – had gekregen, ging niet alles hem even gemakkelijk af. “De korte nachten waren pittig,” legt hij uit. Ook had hij soms last van pijn. Toch zette hij door, want zijn doel was belangrijker dan de pijn.

Iedereen moet dit doen!

“Ik vind dat iedereen die in Nederland minimaal woont minimaal één keer moet meedoen aan de 4Daagse!” zegt Mounir. Waarom? Daar heeft hij een mooi antwoord op: “Je wordt rijk met ervaringen. Veel mensen denken dat je alleen aan het feesten en wandelen bent. Maar juist de magie tussen die momenten in maakt het evenement zo bijzonder.”

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse