Wandelen voor het goede doel

4Daagsewandelaars halen € 513.770 op voor 232 goede doelen
Leestijd circa 2 minuten

Namens alle 4Daagselopers die hun kilometers hebben ingezet voor het goede doel en daarmee geld hebben ingezameld, overhandigde Huub van Asten (61) een cheque van € 507.561,- aan Ank Bijleveld-Schouten, voorzitter van Stichting De Vierdaagse Sponsorloop, voormalig minister van Defensie en sinds januari 2022 waarnemend burgemeester van Almere. Aan het eind van de 4Daagse, vandaag om 18.00 uur staat de teller op € 513.770,-. Er kan nog tot 31 augustus gedoneerd worden, dus dit bedrag loopt vermoedelijk nog verder op.

Huub loopt voor ParkinsonNL

Sponsorloper Huub heeft dit jaar voor de 30ste en tevens laatste keer de 4Daagse gelopen. Huub heeft Parkinson en heeft € 9.621,- voor ParkinsonNL opgehaald: ‘Van het door mij ingezamelde sponsorbedrag kan Parkinson NL, innovatieve therapeutische ontwikkelingen verder door ontwikkelen en verbeteren.’

Tien jaar

Het initiatief De Vierdaagse Sponsorloop is in het leven geroepen om 4Daagsewandelaars op een eenvoudige wijze hun prestatie te koppelen aan een door hen zelf gekozen goed doel. De Vierdaagse Sponsorloop is dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. In al die jaren (inclusief deze editie) is er een bedrag van ruim € 4,2 miljoen opgehaald.

Met een eigen actiepagina op de website www.devierdaagsesponsorloop.nl kunnen de sponsorlopers zich presenteren en online donateurs werven onder bijvoorbeeld familie, vrienden, collega’s, buurt- en clubgenoten. Na 31 augustus wordt het opgehaalde bedrag overgemaakt aan de goede doelen.

Cijfers

Opgehaald bedrag: € 513.770,-
Aantal sponsorlopers: 694
Aantal donateurs: 21.242
Aantal goede doelen: 232

V.l.n.r. Ank Bijleveld-Schouten, Huub van Asten, Lex Roolvink en Niels ten Anscher

Deel dit artikel

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse