NGS live webinar

De voet houdt je in beweging.
Leestijd circa 2 minuten

Datum en tijd: woensdag 12 april 20.00 - 21.00 uur
Investering: dit webinar word je gratis aangeboden door Vindeenmasseur.nl, een initiatief van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Gebruik bij het afrekenen kortingscode 4DAAGSE2023 om van dit aanbod te profiteren.
 Aanmelden: via deze link

Of je nu een beginnende of ervaren wandelaar bent, het is belangrijk om goed voor je voeten te zorgen. Problemen met de voet kunnen namelijk leiden tot andere klachten in het lichaam, zoals rug-, nek- en schouderpijn. Andersom is het zo dat voetklachten niet altijd alleen vanuit de voet komen, maar ook het gevolg kunnen zijn van een probleem wat zich elders in het lichaam bevindt.

In dit webinar zal voetexpert René Somers (podotherapeut en MSK arts) je leren hoe je voetproblemen vroegtijdig kunt herkennen en oplossen. Want zeg nou zelf, voorkomen is toch altijd beter dan genezen? Leer alles over de meest voorkomende voetproblemen bij wandelaars en hoe je deze kunt voorkomen of behandelen. Mis deze kans niet om meer te weten te komen schrijf je vandaag nog in voor ons webinar over de voet!

Spreker: René Somers

René Somers is een podotherapeut die zich verder heeft ontwikkeld in de musculoskeletale geneeskunde om zijn patiënten beter te kunnen behandelen. Hij heeft zich gespecialiseerd in de voet en heeft zelf onderzoeks- en behandeltechnieken ontwikkeld. Hij geeft ook een interne opleiding tot Podotherapeut Plus om zijn inzichten te delen met anderen. Bij VoetPortaal wordt de visie gehanteerd dat de mens als één geheel moet worden bekeken, omdat voetklachten niet altijd alleen vanuit de voet komen.

‘Voet-, knie-, heup- of rugklachten staan meestal niet op zichzelf, maar zijn het gevolg van een probleem dat zich vaak elders in het lichaam bevindt.‘

René Somers

Achtergrond

Tijdens de 4Daagse zijn ook dit jaar weer zo'n 125 sportmasseurs van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) aanwezig op de Wedren (Julianapark) om wandelaars te voorzien van een massage. Het doel van de massage is dat wandelaars snel herstellen van de inspanning en de volgende dag weer fit aan de start verschijnen.

Het NGS vindt het belangrijk dat wandelaars zo fit mogelijk aan de start verschijnen van bijvoorbeeld de 4Daagse. Om je een handje (in dit geval een voetje) te helpen, bieden ze dit webinar aan.

Deel dit artikel

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse