4Daagse in recordtijd uitverkocht

Limiet van 47.000 is bereikt
Leestijd circa 2 minuten

De 4Daagse is sneller dan ooit uitverkocht! Door overweldigende belangstelling is de limiet van 47.000 deelnemers voor de 105de editie op dinsdag 14 februari behaald. De organisatie spreekt grote dank uit aan alle volhouders en geduldige 4Daagsefans. Zij bleven ondanks een valse start proberen om een ticket te bemachtigen.

Nieuw inschrijfsysteem

In 2023 werd besloten de loting af te schaffen om deelnemers eerder duidelijkheid te geven over een eventuele deelname aan de 4Daagse. Er werd gewerkt volgens een vol is vol principe, waarbij jongeren en oud-deelnemers in de eerste inschrijfperiode al eerder in de gelegenheid zijn gesteld om zich in te schrijven. Op maandag 13 februari waren nog ruim 14.000 tickets beschikbaar en kon iedereen die interesse had om deel te nemen zich inschrijven. 

Door een technische storing heeft het langer geduurd voordat duizenden wandelaars zich konden inschrijven. Rond het middaguur leken de problemen grotendeels verholpen en zag de organisatie de inschrijvingen weer binnenstromen. 

Militaire deelnemers

In totaal waren er 6.000 plaatsen gereserveerd voor militaire deelnemers waarvan 1.950 voor Nederlandse militairen. In de eerste inschrijfperiode konden Nederlandse militairen zich in detachementsvorm inschrijven. Daardoor stond de teller voor het aantal tickets voor individuele militairen op 13 februari om 10.00 uur op 593. De vraag was velen malen groter dan het aanbod, waardoor niet iedere Nederlandse militair zich als militaire deelnemer heeft kunnen inschrijven. Zij konden er wel nog voor kiezen om zich als burgerdeelnemer in te schrijven.

Geen extra verkoop tickets

Update 16 maart: Dit jaar moesten deelnemers direct bij hun inschrijving betalen om zeker te zijn van een ticket. Door de invoering van de nieuwe inschrijfmethode zijn er nagenoeg geen annuleringen. Daar zijn we uiteraard heel blij mee, maar het betekent ook dat er geen extra verkoop van tickets meer komt.

Als vanouds

Na twee coronajaren en een niet uitverkochte '3Daagse' is de organisatie zeer verheugd dat de interesse voor het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld groter is dan ooit. Het bestuur en organisatieteam van de 4Daagse kijken er naar uit om met een uitverkochte editie in 2023 een nieuwe benchmark te zetten voor de komende jaren. Op naar een mooie 105de (jubileum)editie van 'The Walk of the World'! 

Deel dit artikel

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse