Na-inschrijving 4Daagse opent 4 april

Nog zo'n 7000 startbewijzen beschikbaar
Leestijd circa 2 minuten

Er hoeft dit jaar niet geloot te worden onder de deelnemers van de 104de 4Daagse. De bijna 42.000 ingeschreven deelnemers kunnen, mits betaald, op 19 juli van dit jaar gegarandeerd aan de start verschijnen. Voor de resterende plekken wordt op 4 april een na-inschrijving geopend.

Niet onverwacht

De komende dagen wordt er gewerkt aan het vaststellen van het exacte aantal inschrijvingen. Duidelijk is dat er tijdens de eerste periode van 14 februari t/m 25 maart ongeveer zevenduizend inschrijvingen minder zijn dan de inschrijflimiet van 49.000 toelaat. Het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE is tevreden dat iedereen die zich tot nu toe aangemeld heeft, verzekerd is van deelname en dat loting voor de 104de 4Daagse niet nodig is. Marsleider Henny Sackers: “Uiteraard hadden we gehoopt op een hoger aantal inschrijvingen, maar wat minder animo komt niet geheel onverwacht. Net als bij een aantal andere evenementen, en bij theaters en musea, zien ook wij dat corona nog een rol speelt en dat begrijpen we best. Ondanks dat zijn we verheugd met zo’n prachtig aantal enthousiaste wandelaars.”

Na-inschrijving

Toch besluit Stichting DE 4DAAGSE tot een na-inschrijving. Bij het opstellen van het limiteringsprotocol is rekening gehouden met deze extra inschrijfperiode, die op maandag 4 april om 10.00 uur geopend wordt. Iedereen die geïnteresseerd is, maar zich om welke reden dan ook nog niet heeft ingeschreven, krijgt de mogelijkheid tot vrijdag 29 april 17.00 uur óf totdat de limiet van 49.000 bereikt is. Inschrijven gaat dus volgens het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dat betekent ook hier dat bij inschrijving en betaling deelname gegarandeerd is.

Sackers: “Met 42.000 deelnemers kunnen we al een prachtig evenement organiseren. Maar momenteel is er nog voldoende ruimte, waardoor we twijfelaars de gelegenheid bieden om alsnog deel te nemen. Met het extra voordeel dat ook zij niet hoeven te loten.”

Nederlandse militairen

Het aantal inschrijvingen onder de Nederlandse militairen heeft de limiet wel overschreden. Defensie heeft daarover het volgende medegedeeld: “De Nederlandse militairen hebben dit jaar geluk. Er is voldoende ruimte om alle Nederlandse militairen een startplaats te bieden en loting achterwege te laten”.

Deel dit artikel

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse