Het verhaal van Teunis

Misschien ben je hem vorig jaar tegengekomen en anders heb je dit jaar weer een kans: verslaggever Teunis van der Poel liep in 2022 voor het eerst de 4Daagse.

Bucketlist

Meedoen aan de Nijmeegse 4Daagse stond al jarenlang op zijn bucketlist. “In 2022 kwam het eindelijk op mijn pad,” vertelt Teunis van der Poel. Hij mocht als verslaggever bij Omroep Gelderland de ‘tocht der tochten’ aan den lijve ondervinden en er live verslag van doen. Volgens hem was het “een ervaring om nooit meer te vergeten.” Hij vertelt dat het zo leuk is dat je met iedereen een praatje maakt en dat je samen loopt voor hetzelfde einddoel: het halen van de Via Gladiola.

Voorbereiding

Al in het voorjaar begon de 4Daagse voor Teunis. “Ik ben toen al gestart met het geleidelijk opbouwen van de trainingskilometers.” De aanloop naar ‘The Walk of the World’ vond hij prachtig. “Ik liep die afstanden met mijn familie, vrienden en zelfs de bevoorradingscompagnie van de luchtmobiele brigade.” Dat gaf hem toch een bijzonder gevoel.

Nog een keer?

In 2022 werd door de extreem hoge temperaturen voor het eerst in de historie een dag geschrapt van de 4Daagse. “De resterende drie dagen heb ik met veel plezier gelopen en mijn kruisje mocht ik vol trots opspelden,” zegt Teunis. Maar toch bleef het bij hem knagen, “want een vier dagen durende 4Daagse heb ik niet gelopen”. Daarom heeft hij besloten dit jaar weer mee te doen. Hij verzoekt de weergoden om de deelnemers gunstig gezind te zijn. “Zodat er weer een ouderwetse 4Daagse kan plaatsvinden!”

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse