Van start tot finish: dit kun je verwachten

Jij loopt dit jaar voor beloning 1! Voorbereiden op de 4Daagse is ontzettend leuk, maar er komt ook een hoop informatie op je af. Op onze website hebben we alles dat je nodig hebt ter voorbereiding uitbreid beschreven. Om het je makkelijk te maken, hebben we de belangrijkste informatie verzameld op deze pagina. Lees je mee? 

Dit zijn wat handige 4Daagse begrippen:

DebutantIemand die deelneemt aan de 4Daagse voor beloning 1. 
RegistratiebureauStands waar je je op de aanmelddagen aanmeldt en op de wandeldagen afmeldt. 
WedrenHet start- en finishterrein van de 4Daagse. Hier meld jij je aan op zondag of maandag, verzamel je om te starten en meld je je iedere wandeldag na de finish af. 
StartgroepIedere individuele deelnemer op de 30- en de 40km wordt willekeurig ingedeeld in startgroep Gladiool of startgroep Wandelschoen. Op je ticket is te zien in welke startgroep jij bent ingedeeld.
Start scanJe polsband wordt aan de start van elke wandeldag gescand bij de startpoorten. Daarmee registreren we dat je officieel bent gestart. 
ControlekaartKaartje dat onderweg 'geknipt' wordt door controleurs van de 4Daagse.
Finish scanJe polsband wordt aan de finish van elke wandeldag gescand bij de registratiebureaus. Daarmee registreren we dat je officieel bent gefinisht. 
Via GladiolaDe beroemdste straat van Nijmegen! Het hele jaar bekend als de St. Annastraat, behalve tijdens de 4Daagse. Op de vrijdag loop je de laatste kilometers, aangemoedigd door duizenden toeschouwers, op weg naar de Wedren.

De Wedren

De Wedren is het epicentrum tijdens de 4Daagse. Hoe ziet dat terrein eruit en hoe kom je er? Het start- en finishterrein van de 4Daagse bevindt zich op de parkeerplaats de Wedren. Het adres is: Wedren, Waldeck Pyrmontsingel 40, 6524 BB Nijmegen. Op de plattegrond zie je dat het terrein ingedeeld is in vier gebieden: de Wedren, Omroep Gelderlandplein, Julianapark Noord en Julianapark Oost. 

WedrenHoreca en entertainment
Omroep GelderlandpleinHoreca en entertainment
Julianapark NoordRegistratiebureaus 30km en 40km
Julianapark OostRegistratiebureaus 50km

De 4Daagseweek in een notendop

Aanmelden

Op een van de aanmelddagen (zondag 16 juli of maandag 17 juli) meld je je aan. Op je ticket staat welke afstand je loopt. Als je 30km of 40km loopt, staat er ook een symbool op je ticket: de wandelschoen of de gladiool. Meld je bij het registratiebureau met juiste afstand en symbool aan.

  • Neem je ticket (digitaal) mee en laat deze scannen
  • Laat een geldig legitimatiebewijs zien. 
  • Meld je persoonlijk bij het registratiebureau; het is niet mogelijk iemand te machtigen om je aanmelding te realiseren.

Bij aanmelding ontvang je je polsband en de controlekaart voor dag 1.

Uitgebreide informatie over aanmelden vind je op deze pagina. 

Starten

Iedere wandeldag scannen we je polsband bij de start: jij bent officieel begonnen. Afhankelijk van je afstand en (voor 30km en 40km) symbool, vind je hieronder je starttijden. 

Uitgebreide informatie over starten vind je op deze pagina. 

AfstandStart individuelenStart groepen
50km04.00-04.3004.00-04.30
40km04.45-05.30
of 
05.45-06.30
04.30-05.15
30km06.45-07.15
of 7.30-08.00
06.30-07.00
40km MILdi-do: 04.30-06.00
vr: 03.30-05.30
di-do: 04.30-06.00
vr: 03.30-5.30

Controle onderweg

Onderweg passeer je een aantal controleposten. Daar 'knippen' we je controlekaart. 

Aan het einde van de je wandeldag lever je jouw controlekaart in bij het registratiebueau. Daar controleren de bureaulisten of jij alle controleposten bent gepasseerd.

Finishen

Meld je iedere wandeldag na de finish direct af bij de registratiebureaus. Daar scannen we je polsband en ontvang je de controlekaart voor de volgende dag (behalve op vrijdag).

Let op: je bent dus pas gefinisht als je polsband gescand is.

Doe dit op dinsdag, woensdag en donderdag voor 17.00 uur. Op vrijdag heb je een uurtje langer de tijd. Dan moet je voor 18.00 uur gefinisht en dus gescand zijn om het 4Daagsekruis te mogen ontvangen.

Via Gladiola

Vrijdag is het tijd voor de feestelijke intocht op de Via Gladiola, je hebt het bijna gehaald! Na deze symbolische finish leg je nog enkele meters af op naar de échte finish op de Wedren. 

Uitreiken van het 4Daagsekruis

Zorg dat je op op vrijdag vóór 18.00 jouw finishscan haalt bij het juiste registratiebureau. Daar ontvang je ein-de-lijk jouw welverdiende beloning. Gefeliciteerd!

Zien we je volgend jaar weer? 

Aftermovie 2023

Alvast in de 4Daagse stemming komen? Bekijk dan onze aftermovie van de 105de 4Daagse. 

Tot in juli op de Wedren! 

Aftermovie 105de 4Daagse

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse