Van start tot finish: dit kun je verwachten

Ga jij voor het eerst de 4Daagse lopen? Voorbereiden op de 4Daagse is ontzettend leuk, maar er komt ook een hoop op je af. Met de informatie op deze pagina ben je alvast goed voorbereid op wat je tijdens de 4Daagse te wachten staat. Lees je mee? 

Dit zijn wat handige 4Daagse begrippen:

DebutantIemand die voor het eerst deelneemt aan de 4Daagse.
Beloning 1Iedereen die de 4Daagse volgens de reglementen volbrengt, komt in aanmerking voor een beloning (het felbegeerde 4Daagsekruisje.) Als debutant ga je voor beloning 1.
RegistratiebureauStands waar je je op de aanmelddagen aanmeldt en op de wandeldagen afmeldt. 
WedrenHet start- en finishterrein van de 4Daagse. Hier meld jij je aan op zondag of maandag, verzamel je om te starten en meld je je iedere wandeldag na de finish af. 
Start scanJe polsband wordt aan de start van elke wandeldag gescand bij de startpoorten. Daarmee registreren we dat je officieel bent gestart. 
ControlekaartKaartje dat onderweg geknipt wordt door controleurs van de 4Daagse.
Finish scanJe polsband wordt aan de finish van elke wandeldag gescand bij de registratiebureaus. Daarmee registreren we dat je officieel bent gefinisht. 
Via GladiolaDe beroemdste straat van Nijmegen! Het hele jaar bekend als de St. Annastraat, behalve tijdens de 4Daagse. Op de vrijdag loop je de laatste kilometers, aangemoedigd door duizenden toeschouwers, op weg naar de Wedren

De Wedren

De Wedren is het epicentrum tijdens de 4Daagse. Hoe ziet dat terrein eruit en hoe kom je er? Het start- en finishterrein van de 4Daagse bevindt zich op de parkeerplaats de Wedren. Het adres is: Wedren, Waldeck Pyrmontsingel 40, 6524 BB Nijmegen. Op de plattegrond zie je dat het terrein ingedeeld is in vier gebieden: de Wedren, Omroep Gelderlandplein, Julianapark Noord en Julianapark Oost. 

WedrenHoreca en entertainment
Omroep GelderlandpleinHoreca en entertainment
Julianapark NoordRegistratiebureaus 30km en 40km
Julianapark OostRegistratiebureaus 50km

De 4Daagseweek in een notendop

Aanmelden

Op een van de aanmelddagen (zondag 14 juli of maandag 15 juli) meld je je aan. Op je ticket staat welke afstand je loopt. Meld je bij het registratiebureau met juiste afstand aan.

  • Neem je ticket (digitaal) mee en laat deze scannen
  • Laat een geldig legitimatiebewijs zien. 
  • Meld je persoonlijk bij het registratiebureau; het is niet mogelijk iemand te machtigen om je aanmelding te realiseren.

Bij aanmelding ontvang je je polsband en de controlekaart voor dag 1.

Uitgebreide informatie over aanmelden vind je op deze pagina

Starten

Iedere wandeldag scannen we je polsband bij de start: jij bent officieel begonnen. Onderstaande starttijden zijn een indicatie en nog niet definitief. Begin juni vind je de starttijden voor 2024 op onze website.

Uitgebreide informatie over starten vind je op deze pagina

AfstandStart individuelen (indicatie)
50km04.00-04.50
40km05.00-06.50
30km07.00-08.00
40km MILdi-do: 04.30-07.00
vr: 03.30-06.00

Controle onderweg

Onderweg passeer je een aantal controleposten. Daar knippen we je controlekaart. 

Aan het einde van de je wandeldag lever je jouw controlekaart in bij het registratiebueau. Daar controleren de bureaulisten of jij alle controleposten bent gepasseerd.

Finishen

Meld je iedere wandeldag na de finish direct af bij de registratiebureaus. Daar scannen we je polsband en ontvang je de controlekaart voor de volgende wandeldag (behalve op vrijdag).

Let op: je bent dus pas gefinisht als je polsband gescand is.

Doe dit op dinsdag, woensdag en donderdag voor 17.00 uur. Op vrijdag heb je een uurtje langer de tijd. Dan moet je voor 18.00 uur gefinisht en dus gescand zijn om het 4Daagsekruis te mogen ontvangen.

Bekijk hier de plattegrond van het intochtgebied.

Via Gladiola

Vrijdag is het tijd voor de feestelijke intocht op de Via Gladiola, je hebt het bijna gehaald! Na deze symbolische finish leg je nog enkele meters af op naar de échte finish op de Wedren. 

Uitreiken van het 4Daagsekruis

Zorg dat je op op vrijdag vóór 18.00 jouw finishscan haalt bij het juiste registratiebureau. Daar ontvang je ein-de-lijk jouw welverdiende beloning. Gefeliciteerd!

Zien we je volgend jaar weer? 

Aftermovie 2023

Alvast in de 4Daagse stemming komen? Bekijk dan onze aftermovie van de 105de 4Daagse. 

Tot in juli op de Wedren! 

Aftermovie 105de 4Daagse

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse