Wandelaars en feestvierders staan stil bij vliegramp MH17

Herdenking MH17
Leestijd circa 2 minuten

Deze zomer is het tien jaar geleden dat vlucht MH17 met 283 passagiers en 15 bemanningsleden aan boord werd neergehaald boven Oost-Oekraïne. Tien jaar geleden stonden wandelaars van de 4Daagse en feestvierders van de Vierdaagsefeesten stil bij deze gebeurtenis, herdachten de slachtoffers en lieten hun gedachten uitgaan naar de nabestaanden. Woensdag 17 juli herdenken beide organisaties de vliegramp.

Om die reden zal er die dag opnieuw een minuut stilte worden gehouden. Dit gebeurt zowel tijdens de start van de 4Daagse als in de avond tijdens de Vierdaagsefeesten in de stad. Dit gebaar herinnert ons aan de heftige gebeurtenis en de grote impact die deze had op Nederland en de wereld.

Minuut stilte tijdens de 4Daagse

Op woensdag 17 juli wordt bij de start van de 50km om 04.00 uur aan de aanwezige deelnemers gevraagd om een minuut stilte in acht te nemen. Henny Sackers, marsleider van Stichting DE 4DAAGSE: ‘’De 4Daagse is een evenement dat staat voor verbroedering en saamhorigheid. Daar past bij dat we stilstaan bij heftige gebeurtenissen tijdens een 4Daagse, die impact hebben gehad op onze samenleving’’.

Minuut stilte tijdens Vierdaagsefeesten

Het nummer ‘You’ll Never Walk Alone’ werd in 2014 afgespeeld tijdens de herdenking ter nagedachtenis aan de slachtoffers, het galmt nog na en klonk nooit meer hetzelfde: ‘’We realiseerden ons dat feesten niet alleen gaat over lol hebben, maar ook over samen zijn, ervaringen en emoties delen. Mede daarom extra belangrijk om je mede-feestvierders eens goed vast te pakken, stil te staan bij het leven en de verschrikkelijke vliegramp te herdenken’’ zegt Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder van Stichting Vierdaagsefeesten. Op woensdag 17 juli zal er tussen 20.00 en 21.00 uur een minuut stilte gehouden worden, de exacte tijd is hierbij afhankelijk van de programmering op het betreffende podium.

Deel dit artikel

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse