Memorabele 104de editie van de 4Daagse

Leestijd circa 1 minuten

Na twee coronajaren is de 104de editie van de 4Daagse op vrijdag 22 juli voltooid. In totaal hebben 34.934 wandelaars de finish op de Via Gladiola bereikt.

3Daagse

Tienduizenden wandelaars kregen zondag te horen dat het dit jaar geen 4Daagse maar een 3Daagse werd. Door extreme hitte op de dinsdag van de eigenlijke 1e wandeldag, besloot het bestuur deze extreem hete dag te schrappen. Daardoor werd Roze Woensdag de eerste wandeldag.

Extreme weersomstandigheden

Met veel zon, warmte en in het roze uitgedost bereikten vele blije wandelaars de Wedren na de eerste 4Daagse wandeldag in drie jaar tijd. Op donderdag, de dag van Groesbeek, trotseerden de wandelaars onder een grijs wolkendek met veel regen de Zevenheuvelenweg.

Groot feest

Vrijdag tijdens de intocht waren de weergoden de wandelaars eindelijk gunstig gezind. Onder aangename temperaturen en toegejuicht door tienduizenden toeschouwers bereikte een grote groep wandelaars de finish na een fantastisch feest op de Via Gladiola.

Bij de 104de 4Daagse heeft de organisatie 34.934 wandelaars met het Koninklijk erkende onderscheiden 4Daagse kruisje beloond. De laatste dag vielen nog 531 deelnemers uit.

Marsleider Henny Sackers: ‘Fantastisch om hier na drie jaar weer te staan, het is vandaag één groot feest. Ondanks dat het slechts drie dagen betrof, hebben de deelnemers door de weersomstandigheden dit kruisje dik verdiend. Het was met recht een prestatietocht.’

De 105de editie van de 4Daagse vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2023.

Deel dit artikel

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse