Inschrijving 4Daagse 14 februari van start

Inschrijflimiet op 49.000, deelnemers 2020 verzekerd van deelname
Leestijd circa 3 minuten

Van 19 tot en met 22 juli 2022 kunnen tienduizenden wandelaars, na twee afgelastingen, hopelijk eindelijk weer een poging wagen om het felbegeerde 4Daagsekruis te behalen. De inschrijving voor de 104de 4Daagse start op maandag 14 februari om 10.00 uur.

Hoopvol over 4Daagse komende zomer

“We leven in een periode waarin we nog volop met coronabesmettingen en -maatregelen te maken hebben, maar met het oog op de huidige versoepelingen zijn we hoopvol over een zomer waarin een 4Daagse weer mogelijk is,” aldus marsleider Henny Sackers. Om deze reden start de inschrijving voor de 104de 4Daagse op maandag 14 februari om 10.00 uur. De inschrijfperiode loopt tot en met vrijdag 25 maart 17.00 uur. Om een goed georganiseerd evenement neer te zetten, is het belangrijk dat de inschrijving tijdig start.

Limiteringsprotocol anders dan anders

De inschrijflimiet voor de 104de 4Daagse is, net als in 2020, bepaald op 49.000 inschrijvingen. Bij overschrijding van deze inschrijflimiet wordt er geloot. In 2020 is de 4Daagse vanwege de coronapandemie afgelast. Alle deelnemers die in dat jaar stonden ingeschreven en hebben betaald, hoeven in 2022 niet mee te doen aan de loting. Wel moeten zij gedurende de inschrijfperiode opnieuw inschrijven met hun registratienummer en betalen voor de 4Daagse van 2022.

Iedereen die in 2020 niet stond ingeschreven en/of niet heeft betaald, doet dit jaar mee aan de loting. Dat geldt ook voor deelnemers die normaal gesproken verzekerd zouden zijn van deelname, zoals de wandelaars die vaker succesvol deelnamen aan de 4Daagse en de 12-15 jarigen. Deze deelnemers hebben dit jaar geen verzekerde deelname, omdat de groep deelnemers met een gegarandeerd startbewijs anders mogelijk groter zou worden dan het parcours aankan qua drukte.

Voordeel in de loting

Degenen die voorheen verzekerd waren van deelname, maar in 2022 geen garantie hebben, krijgen wel een voordeel in de loting. Wandelaars die eerder succesvol hebben deelgenomen aan de 4Daagse hebben een dubbele lotingskans ten opzichte van de overige deelnemers in de loting. Dit voordeel geldt ook voor iedereen die geboren is in 2007, 2008, 2009 of 2010. Voor wandelaars die eerder succesvol hebben deelgenomen geldt wel dat zij zich in moeten schrijven met hun bestaande registratienummer. Alle andere inschrijvingen gaan één keer mee in de loting.

De organisatie maakt sinds 2020 onderscheid tussen deelnamelimiet en lotinglimiet. Er is een limiet van maximaal 49.000 inschrijvingen, maar op het parcours is er een maximum van 47.000 deelnemers. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om deel te nemen aan de 4Daagse wordt er daarom een limiet van 49.000 inschrijvingen gehanteerd waar de annuleringen en zogeheten ‘no-shows’ op voorhand in zijn meegenomen. Op deze manier komt het aantal deelnemers niet boven de limiet van 47.000 deelnemers. Het volledige Limiteringsprotocol is te raadplegen op de website van de 4Daagse.

Inschrijfgeld en vergunning

Het inschrijfgeld voor deelname aan de 104de 4Daagse is vastgesteld op €104,-. Leden van Koninklijke Wandelbond Nederland die in het bezit zijn van een Wandelvoordeelpas 2022 krijgen € 5,- korting. Mocht de 4Daagse in verband met Covid-19 alsnog afgelast worden, dan krijgen deelnemers hun volledige inschrijfgeld terug. Het doorgaan van de 4Daagse is afhankelijk van het verkrijgen van een vergunning. Of Stichting DE 4DAAGSE een vergunning krijgt voor het organiseren van de 4Daagse hangt af van de geldende coronamaatregelen op het moment van vergunningverlening. Uiteraard volgt de organisatie de coronamaatregelen en de invloed daarvan op de 4Daagse nauwgezet. Ook voor het evenement zelf zullen de op dat moment geldende coronamaatregelen worden gevolgd.

LOWA ook de komende vijf jaar hoofdsponsor

Wandelschoenenproducent LOWA heeft zich het afgelopen jaar weer voor vijf jaar als hoofdsponsor aan de organisatie van de 4Daagse verbonden. Door deze overeenkomst kunnen beide A-merken gebruik blijven maken van elkaars wandelsportexpertise en de serviceverlening rondom de 4Daagse verder ontwikkelen. “Wij zijn supertrots dat wij de komende jaren hoofdsponsor van dit prachtige evenement mogen blijven en verheugen ons enorm op de reeds in 2019 ingezette sportieve en succesvolle samenwerking” zegt Dirk Schaffrath, eigenaar-directeur van TCK Sports Group dat de belangen van LOWA in de Benelux verzorgt.

Deel dit artikel

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse