Henny Sackers Koninklijk onderscheiden

Leestijd circa 1 minuten

Marsleider Henny Sackers is maandag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Een onderscheiding die wordt toegekend aan Nederlanders waarvan de werkzaamheden van grote betekenis zijn voor het land. De koninklijke onderscheiding werd opgespeld door burgemeester Bruls. Dat gebeurde in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s.

De uitreiking was een grote verrassing voor de marsleider. “Ik ben altijd van alle details op de hoogte, zeker tijdens de 4Daagseweek, en dit heeft mij volledig verrast.”

Hij kreeg de onderscheiding als blijk van erkenning voor zijn werkzaamheden en maatschappelijke verdiensten. Zowel als hoogleraar bestuursrecht, als voor het Nederlands recht en als vrijwilliger voor Stichting DE 4DAAGSE. Daar maakt hij als bestuurslid al 25 jaar deel uit van het Uitvoerend Comité (UC). Sinds 2018 is hij voorzitter van het bestuur. Ook heeft Sackers zich jarenlang ingezet voor de belangen van de Vereniging van Gouden-Kruisdragers, deelnemers die de 4Daagse tien keer of vaker hebben volbracht. Naast zijn werk voor de 4Daagse werkt de inwoner van Beuningen parttime als rechter in Den Bosch.

Foto: Duncan de Fey

Deel dit artikel

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse