De Alternatieve Vierdaagse een groot succes in 36 landen

Leestijd circa 2 minuten

Rond de 20.000 wandelaars hebben afgelopen week deelgenomen aan De Alternatieve Vierdaagse. Niet in en rond Nijmegen, maar op een zelfgekozen locatie. De gewone Vierdaagse, het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld, kon voor de tweede keer op rij niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Maar wandelen blijft populair.

Koninklijke Wandel Bond Nederland, Stichting DE 4DAAGSE en House of Sports organiseerden deze week de tweede editie van 'De Alternatieve Vierdaagse'. Verspreid over heel Nederland én ver daarbuiten hebben ruim 18.000 deelnemers vandaag hun gekozen afstand van 5, 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer voltooid. In andere tijdszones op de wereld zijn wandelaars nog aan hun laatste kilometers bezig.

De Alternatieve Vierdaagse is voor iedereen

Alle deelnemers aan De Alternatieve Vierdaagse liepen een zelf gekozen wandelroute. De route kon worden ‘getrackt’ via De Alternatieve Vierdaagse-app. In Nederland en in het buitenland werd deelgenomen. Er werd onder meer gewandeld in Zweden, Spanje, Maleisië, Canada, Mexico, Noorwegen en zelfs op de Zuidpool. De meest populaire wandelafstand was 10 kilometer en gemiddeld is er 60 km per persoon gewandeld. In totaal legden de deelnemers gezamenlijk meer dan 1 miljoen kilometer af.

Het Vierdaagse gevoel

Om de wandelaars nog een vleugje Vierdaagse gevoel mee te geven werden de klassieke thema’s door vertaald naar de eigen wandeling. Op Roze Woensdag liepen vele wandelaars in het roze. Ook bij Defensie was de animo groot en liepen er onder andere een detachement van het Korps Mariniers en de Koninklijke Luchtmacht van Rotterdam naar Nijmegen.

“Voor het tweede jaar op rij 20.000 wandelaars die De Alternatieve Vierdaagse lopen, dat is bijzonder. Nog iedere dag worden we gewezen op de noodzaak van een gezonde leefstijl. Het is mooi dat wandelen veel mensen in beweging brengt.” aldus Paul Sanders directeur KWBN.

“Zoveel mensen die toch een beetje van het Vierdaagse gevoel kunnen proeven. We hopen dat we ze de komende jaren weer met open armen in Nijmegen mogen ontvangen.” aldus Henny Sackers marsleider Stichting DE 4DAAGSE.

De Alternatieve Vierdaagse 2021 is mede mogelijk gemaakt door: LOWA, Zorg van de Zaak Netwerk, Univé Supporter van Sport, Intersport Nederland, Provincie Gelderland, DPG Media en Ocean Outdoor Nederland - Ngage Media.

Deel dit artikel

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse