Bestuurswissel De Vierdaagse Sponsorloop

Blijvende inzet voor het goede doel
Leestijd circa 2 minuten

De Vierdaagse Sponsorloop is een stichting die in het leven is geroepen om wandelaars de gelegenheid te bieden om hun deelname aan de 4Daagse te koppelen aan een goed doel. De stichting bestaat sinds 2011. Op vrijdag 6 mei vond er een bestuurswissel van De Vierdaagse Sponsorloop plaats.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Ank Bijleveld-Schouten, voormalig minister van Defensie en sinds januari 2022 waarnemend burgemeester van Almere, Niels ten Anscher, kolonel bij de Koninklijke Landmacht en Lex Roolvink, voormalig burgemeester van Grave.

Ank Bijleveld bracht een deel van haar jeugd door in Wijchen: “Ik ben opgegroeid met de 4Daagse . Zoveel mensen die met passie wandelen. Wat is mooier om dan met dat wandelen ook iets voor een ander te betekenen? Dat kan door je voor jouw doel te laten sponsoren. Wij regelen de rest . We zijn er klaar voor”

Passend bij een rijke traditie

Het initiatief De Vierdaagse Sponsorloop is in 2011 in het leven geroepen met als doel het de 4Daagse deelnemers makkelijk te maken om hun 4Daagse wandelprestatie te koppelen aan een door hen zelf te kiezen goed doel. Sinds 2011 is ruim 3,6 miljoen euro opgehaald. Het doel voor 2022 is een bedrag van € 500.000 aan donaties te genereren. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en kunnen we concluderen dat De Vierdaagse Sponsorloop een eigen plek heeft verworven in de 4Daagse.

Voor honderden 4Daagsedeelnemers is het ‘sponsorlopen’ zelfs een belangrijke ‘reason why’ voor deelname. Bram Brinkman, initiatiefnemer De Vierdaagse Sponsorloop: “Dit jaar is het alweer voor de 10e keer dat vele 4Daagsewandelaars hun sportieve inzet koppelen aan een goed doel en daardoor nog een extra prestatie leveren. Het is mooi dat de Vierdaagse Sponsorloop inmiddels een vaste waarde is geworden binnen de rijke traditie van de 4Daagse." Samen met Gerd Prick treedt hij vandaag terug als bestuurslid.

Grote variatie aan goede doelen

De goede doelen variëren enorm. Van een minder bekende organisatie zoals Stichting de Liedjesfabriek die met een mobiele studio zorgt voor plezierige afleiding voor zieke kinderen, tot aan KiKa, waarvoor Arjen Sijtsma heeft gekozen. Arjen Sijtsma: “Ik werk sinds 1995 met kinderen met kanker en ben naast kinderoncologieverpleegkundige ook nog ervaringsdeskundige. Ik kan gelukkig zeggen dat mijn dochter een survivor is, daar ben ik heel blij om! Ik zou het zo ontzettend fijn vinden wanneer alle kinderen kunnen zeggen: Ik ben een survivor! Daarom loop ik dit jaar voor KiKa”.

De website www.devierdaagsesponsorloop.nl is de centrale plek waar 4Daagsedeelnemers zich kunnen inschrijven en presenteren en waar donateurs hun bijdrage kunnen registeren. Aan het eind van de 4Daagse wordt het totaalbedrag dat die 4Daagsedeelnemer aan donaties heeft ontvangen overgemaakt naar het gekozen goede doel.

V.l.n.r. Niels ten Anscher, Bram Brinkman, Ank Bijleveld-Schouten, Gerd Prick en Lex Roolvink

Fotograaf: Toon de Vos

Deel dit artikel

Aftellen tot de 106ᵈᵉ editie van de 4Daagse