icon search

Taal / language:

icon search

Taal / language:

Let op: de Vierdaagse 2020 is afgelast.

 

LEES MEER

Pech onderweg

Wij adviseren alle deelnemers tijdig te controleren of zij voldoende verzekerd zijn - door middel van hun ziektekostenverzekering of een aanvullende reisverzekering - voor de kosten van medische hulp tijdens deelname aan de Vierdaagse. Wij waarschuwen voor voetverzorging, massage en dergelijke door derden: wend je bij gezondheidsklachten altijd tot de Medische Dienst van Stichting DE 4DAAGSE.

Mocht je tijdens de Vierdaagse een beroep moeten doen op de Medische dienst van de Vierdaagse, dan is het goed om te weten of je medicijnen gebruikt en welke medicijnen dit dan zijn. Je kunt hiervoor een medisch paspoort gebruiken. Klik hier voor een voorbeeld.

Medische verzorgingsposten

De medische zorg wordt georganiseerd door Stichting DE 4DAAGSE in samenwerking met diverse partners (Rode Kruis, Nederlands Genootschap voor Sportmassage en Defensie). Op deze medische verzorgingsposten zijn geen horeca- en rustgelegenheid aanwezig. Er zijn wel toiletvoorzieningen.

Per dag worden er voor deelnemers van alle afstanden twee of drie verzorgingsposten ingericht. Daarnaast is er voor de 50km-lopers dagelijks nog een extra post beschikbaar. De verzorgingsposten zijn waar mogelijk ondergebracht in een bestaande accommodatie (bijvoorbeeld een sporthal). Waar dit niet mogelijk was, wordt een verzorgingspost ingericht in tenten. De medische verzorging op de posten is beschikbaar voor alle deelnemers.

Op de routekaarten zie je waar de medische verzorgingsposten zich op het parcours bevinden. De posten staan ook vermeld in het Stratenplan 2019

Rode Kruis

Tijdens de Vierdaagse is op start- en finishlocatie de Wedren (Julianapark Zuid) een BlarenPoli en Eerste Hulp Poli ingericht. Verder zijn er op het start- en finishterrein diverse EHBO-posten geopend.

De tijd die je kwijt bent aan medische verzorging of wachttijd kan niet worden gecompenseerd. Deze bestede tijd maakt namelijk deel uit van de beschikbaar gestelde tijd bij de te lopen afstand.

Huisarts

Krijg je het advies om naar een huisarts te gaan? Ook als niet-inwoner van Nijmegen kun je tot 17.00 uur terecht bij een huisarts in of om Nijmegen. Heb je na 17.00 uur of in het weekend met spoed een huisarts nodig? Dan kun je terecht bij de huisartsen-spoedpost. Altijd eerst bellen: 0900-8880.

Infecties en ongedierte

Voor informatie over infectieziekten verwijzen wij je naar de websites van het Nederlands Huisartsen Genootschap (thuisarts.nl), GGD Gelderland Zuid en naar het RIVM. Voor meer informatie over de eikenprocessierups en de teek, waar je als wandelaar vaker mee van doen kunt hebben, klik hier.

webshop 300x250

twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

Disclaimer | Cookies | 2020 © Vierdaagse