icon search

Taal / language:

icon search

Taal / language:

Geen Vierdaagse in 2021

Met pijn in het hart hebben wij moeten besluiten dat de Vierdaagse dit jaar niet doorgaat. De coronapandemie en de bijkomende maatregelen maken het voor ons onmogelijk om de Vierdaagse in 2021 te organiseren zoals je dat van ons mag verwachten.

 

LEES MEER

Eten en drinken

Drinken

Een algemeen advies over de hoeveelheid vocht die een deelnemer tot zich moet nemen tijdens het wandelen, is niet te geven. Daarom is het van belang dat je luistert naar je lichaam! Je hoeft niet te wachten met drinken totdat je dorst hebt, maar je hoeft ook niet de hele weg te drinken. Vermijd het drinken niet omdat het zo lastig is om naar het toilet te gaan. Dat is een verkeerde beslissing die je met name bij warme omstandigheden flink kan opbreken.

Drink regelmatig water, thee of sportdranken. Koolzuurhoudende (fris)dranken zijn minder geschikt. Het gebruik van alcohol wordt ontraden, aangezien de combinatie van alcohol en lichamelijke inspanning je gezondheid bedreigt. Ook het gebruik van opwekkende en kalmerende middelen wordt met nadruk ontraden.

Waterpunten

Elke wandeldag wordt aan het parcours een waterpunt ingericht. Hier is voor alle deelnemers gratis water verkrijgbaar. Ook bij de medische verzorgingsposten is drinkwater beschikbaar. Alle waterpunten worden op de routekaarten van de Vierdaagse aangegeven. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om voldoende water bij je te dragen.

Let op: bij de waterpunten worden in het kader van duurzaamheid geen flesjes of bekers verstrekt. Neem dus zelf een flesje of bidon mee om te (her)vullen!

Eten

Eet voldoende zodat je over genoeg ‘brandstof’ beschikt. Wacht niet met eten totdat je honger krijgt. Tijdens de tocht regelmatig een koolhydraatrijk tussendoortje eten geeft weer (even) extra energie.

Vanuit de organisatie van de Vierdaagse wordt langs de route geen catering aangeboden. We adviseren alle deelnemers om zelf voldoende voeding mee te nemen voor onderweg of gebruik te maken van de vele particuliere stands die je langs de route aan zal treffen. Ben je lid van de Koninkijke Wandelbond Nederland? Dan kun je ook gebruik maken van de KWBN-rustposten voor eten, drinken en een gratis tussendoortje. Op start-finishterrein de Wedren kun je terecht bij de stands van Albron voor diverse eet- en drinkwaren.

webshop 300x250

twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

Disclaimer | Cookies | 2021 © Vierdaagse