icon search

Taal / language:

icon search

Taal / language:

Let op: de Vierdaagse 2020 is afgelast.

 

LEES MEER

Feest langs het parcours

Het parcours van de Vierdaagse gaat door verschillende gemeenten in de regio Nijmegen. Iedere doortochtgemeente steekt veel tijd en energie om de doortocht van de wandelaars feestelijk en muzikaal te laten verlopen. Voor een overzicht van de globale doorkomsttijden per gemeente, klik hier (pdf).

Vierdaagsefeesten Nijmegen - Een week lang plezier voor iedereen

Al vanaf 1969 wordt er gelijktijdig aan het wandelevenement feest gevierd in het Nijmeegse centrum. De Vierdaagsefeesten zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van Europa. Wandelaars en bezoekers genieten ieder jaar weer van het gratis toegankelijke, muzikale programma. Op de website van Stichting Vierdaagsefeesten vind je meer informatie over het feestelijke programma in Nijmegen.

Dinsdag welkom in de gemeente Overbetuwe

Deze dynamische gemeente ligt tussen de Rijn en de Waal. Op de eerste dag worden de deelnemers in Elst traditiegetrouw gastvrij ontvangen door de burgemeester. Veel muziek, enthousiaste mensen en volle terrassen - kortom de Betuwse gezelligheid - helpen de lopers de eerste wandeldag op weg naar de Via Gladiola.

Voor informatie over de bereikbaarheid van Elst, Valburg, Slijk-Ewijk en Oosterhout verwijzen we je naar de website van de gemeente. Overbetuwe, een betere start van de Vierdaagse kun je je niet wensen!

Daarnaast worden alle wandelaars op dinsdag op feestelijke wijze begroet door de gemeente Lingewaard. Zowel in Huissen als in Bemmel zorgen dweilorkesten en andere bands voor veel gezelligheid. Het parcours is prachtig met vlaggen gemarkeerd onder het motto: Lingewaard bloeit!. Ook het publiek zal het wandellegioen zeker enthousiast verwelkomen. De burgemeester heet de wandelaars persoonlijk welkom vanaf  het gazon voor kasteel De Kinkelenburg. 

'Dag van Wijchen' op woensdag

Woensdag is traditioneel de Dag van Wijchen en omgeving. Het gemeentebestuur van Wijchen ontvangt elk jaar weer de duizenden lopers met een overvol programma. Muziek in Alverna, Balgoij, Niftrik, Wijchen Centrum en Woezik, ieder op zijn eigen gastvrije wijze en met evenveel enthousiasme. Vrolijke klanken maken van deze tweede wandeldag door de gemeente Wijchen een gezellige happening. Veel publiek langs de route moedigt enthousiast de lopers aan. Voor een volledig overzicht van het Vierdaagsefeest in Wijchen kijk je op www.wijchen.nl.

Beuningen en Weurt

De tweede dag van de Vierdaagse komen de wandelaars door Beuningen en Weurt. Om de lopers extra aan te moedigen organiseren de gemeente Beuningen en haar inwoners allerlei activiteiten. Een muzikale roadshow onthaalt de wandelaars bij de gemeentegrens. De parkeerplaats van het Thorbeckeplein wordt omgetoverd tot een gezellig terras met diverse kinderattracties, waaronder een luchtkussen. Het enthousiaste publiek, muzikanten, muziekkapellen en zelfs een gezellig dweilorkest zorgen voor de aangename sfeer langs de gehele route van Beuningen tot Weurt. Kijk op www.beuningensportief.nl voor de activiteiten langs de route in Beuningen. De burgemeester zal de vele wandelaars persoonlijk welkom heten. Dit doet hij in de ontvangsttent op het Thorbeckeplein. Tot ziens in de gemeente Beuningen!

De Vierdaagse in gemeente Gennep

Al jarenlang is de gemeente Gennep een doortochtgemeente van de Vierdaagse. De 50km-lopers komen na Milsbeek door het Genneperhuis en het centrum van Gennep. Daarna doen ze Ottersum aan. Voor meer informatie kun je kijken op de website www.gennep.nl.

'Dag van Groesbeek' op donderdag

Op de donderdag staat Groesbeek met de Zevenheuvelenweg centraal. Een Zevenheuvelenweg die de derde dag tot een koninginne-etappe maakt.
Had de wandelaar al een beeld van het natuurschoon van Groesbeek, dat wordt zeker nog beter, want met de fusie van de gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen sinds 1 januari 2015 is het aanbod gevarieerder en aantrekkelijker. Bossen en heuvels krijgen er dan onder meer met de Ooijpolder een fraai wandelgebied bij. Samen maken zij de nieuwe gemeente Berg en Dal. Meer info vind je dan ook op www.bergendal.nl.

Gemeente Heumen

Donderdag marcheert het legioen al vroeg door Malden. De route is vrolijk versierd en RTV Gelderland verzorgt live reportages en swingende muziek. Vrijdags marcheren de militairen door Nederasselt, de overige wandelaars door het gezellige Overasselt. Vlak voor Heumen gaan de 30km deelnemers via Dorpsstraat en Boterdijk richting Malden. De rest gaat nog over Cuijk. In Malden, de laatste etappeplaats voor de Via Gladiola, is het groot feest. De hele route, omgedoopt tot Via Maldiola, is uitbundig versierd, met veel muziek en massaal aanwezig publiek. Info: www.vierdaagsemalden.nl.

De Vierdaagse in Mook

De Vierdaagse komt zowel op donderdag als op vrijdag door de gemeente Mook en Middelaar. Woensdagavond beginnen de festiviteiten al met het grote vuurwerkspektakel aan de Cuijksesteeg in Middelaar. Donderdag en vrijdag zijn er tal van festiviteiten zoals de proefsluiting van de pontonbrug op donderdagavond en muziek op het Raadhuisplein te Mook.

Op vrijdag is de entree vanuit Cuijk over de pontonbrug over de Maas wel heel bijzonder. Die dag ontvangt de burgemeester collega-bestuurders uit de regio in een VIP-tent op het Raadhuisplein. Samen moedigen zij de wandelaars aan. Voor de routes van beide dagen en festiviteiten kunt u kijken op www.mookenmiddelaar.nl.

Festiviteiten in Grave

Op vrijdag komen de wandelaars van de 50 kilometer en de militairen in alle vroegte door het centrum van Grave. Gemeente Grave heeft ook voor dit jaar de feestelijkheden tijdens de Vierdaagse georganiseerd. Op zaterdag voorafgaand aan de Vierdaagse vindt de jaarlijkse ontvangst plaats voor de Vierdaagselopers om hen veel succes toe te wensen tijdens deze wandelmars. Je bent van harte welkom bij deze festiviteiten. Bekijk het programma op de website van de gemeente Grave.

VierdaagseFeest Cuijk

Het VierdaagseFeest Cuijk begint al op zaterdag. Rondom de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen heeft het organiserend comité het centrum van Cuijk en de Maaskade omgetoverd tot één groot openluchtpodium. Er is zeven dagen lang feest en alle optredens en evenementen zijn gratis toegankelijk. U bent van harte uitgenodigd. Kom naar Cuijk en proef die typische, Brabants-Cuijkse ongedwongen sfeer tijdens het VierdaagseFeest Cuijk! Op vrijdag zullen de 40- en 50 kilometerlopers door Cuijk wandelen. Kijk voor het volledige programma op www.vierdaagsefeestcuijk.nl. Algemene informatie van de gemeente Cuijk vind je op www.cuijk.nl.

webshop 300x250

twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

Disclaimer | Cookies | 2020 © Vierdaagse