Ray Smith (Rood-Hit-Blauw)

Ray is opgegroeid met muziek. Het begon met de muziek uit zijn Molukse achtergrond. Vele liedjes in de Indonesische taal. Daarna heeft Ray in diverse bandje gespeeld als gitarist en toetsenist. Hij deed in de studio ook vaak de achtergrondkoortjes. Daarna werd leadzanger bij een aantal bandjes. De muziek was funky, disco en soul. Via de optredens voor in eerste instantie de vele Indische en Molukse feesten werd Ray later ook voor dorpsfeesten gevraagd en hij tourde langs de grotere zalen en discotheken in Nederland en België, regelmatig vergezeld door 4 vaste danseressen.

Ook deed Ray ruim 17 jaar lang grote optredens op de pasar malams in Nederland & België. In 2016 kwam Ray in contact met producer/arrangeur Laurens van Wessel (de man achter oa Frans Bauer) en bracht hij zijn eerste Nederlandstalige hit “Zonnestralen” uit via platenlabel RoodHitBlauw in Nederland, Belgie en Spanje. Het lied werd in deze landen helemaal grijs gedraaid, met name omdat het een cover was van het Engelse nummer “Keep on smiling” en wie kent dat niet?

De toon was gezet en de naam was gemaakt. Het was dan ook Frans Bauer die de volgende singels van Ray samen met Laurens van Wessel produceerde en schreef. Door zijn opvallende en vrolijke verschijning werd hij ook gevraagd voor optredens voor de NPO en de TROS, hierna werd hij door RTL4 gevraagd als jurylid in het muzikale programma “All together now”. Liedjes volgden elkaar in rap tempo op, ballads, zomersongs en liedjes met een boodschap. Ook een Spaanstalige single mocht niet ontbreken en deed het aan de Spaanse Costa's erg goed!

Bezoek de website en volg de Facebookpagina. 

Dag: donderdag 21 juli
Tijd
: 15.00 – 15.30 uur
Podium
: Wedren

Aftellen tot de 105ᵈᵉ editie van de 4Daagse