Het verhaal van Mawada en Aziz

Zij, Mawada Al Ismaili, kwam speciaal voor de 4Daagse naar Nijmegen vanuit Oman. Hij, Aziz Riyami, woonde al tweeënhalf jaar in Nederland. Aziz haalde Mawada over om deel te nemen.

De gastvrijheid overtreft alles

Sinds hij in 2018 zijn eerste beleefde, is er geen dag voorbij gegaan dat Aziz níet over de 4Daagse praat. "Vier dagen lopen, een heel jaar plezier", aldus Aziz, die meedoen aan de 4Daagse als de perfecte inburgering ziet. "De gastvrijheid overtreft alles. Wat hier tijdens deze week gebeurt in de hele regio is zo leerzaam. Scholen zouden de 4Daagse zo in het lesprogramma kunnen opnemen."

Van elkaar leren

Dat vindt Mawada ook wel een goed idee: "Lopers stelden me allerlei vragen. Bijvoorbeeld: ‘Dus jij bent de eerste moslimvrouw die meeloopt?’ Nee, wel de eerste Omani-vrouw. Of: ‘Mogen vrouwen sport beoefenen in Oman?’ Eh, ja! Die interesse is mooi: het is belangrijk om de kennis over je land te delen." Want het beeld dat Nederlanders hebben van Oman, klopt net zo min als wat Omani denken over Nederland. Dus behalve alle ontvangen steun, enthousiasme en positieve energie is voor Aziz en Mawada de 4Daagse ook dáárom zo’n prachtig event: dat je zo veel van elkaar kunt leren.

Aftellen tot de 105ᵈᵉ editie van de 4Daagse