twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

s vraagantwoord kl

algemeen kl

s vraagantwoord kl

algemeen kl

twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

Veelgestelde vragen - FAQ

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen met antwoorden. Zit uw vraag er niet bij, neemt u dan gerust contact met ons op.

Loting

Klik hier voor veelgestelde vragen over de loting.


Inschrijven

Wanneer vindt de 102de Vierdaagse in 2018 plaats?


De Vierdaagse start altijd op de derde dinsdag in de maand juli. De 102de Vierdaagse vindt plaats van 17 t/m 20 juli 2018.

Wanneer kan ik inschrijven voor de 102de Vierdaagse?


De inschrijving voor de 102de Vierdaagse is sinds 24 maart gesloten. Omdat de inschrijflimiet van 47.000 is overschreden, zal op vrijdag 30 maart een loting plaatsvinden. Als u niet staat ingeschreven, is deelnemen aan de Vierdaagse dit jaar niet meer mogelijk. Mocht u graag volgend jaar willen deelnemen aan de Vierdaagse: medio januari 2019 zal de volledige regelgeving en de inschrijfprocedure voor de 103de Vierdaagse op de website bekend gemaakt worden.

Wanneer is de loting?


De inschrijflimiet van 47.000 inschrijvingen is overschreden. Dit betekent dat de beschikbare startbewijzen door loting toegewezen. De loting vindt plaats op vrijdag 30 maart. Op de pagina Inschrijven - Loting vindt u de meest gestelde vragen over de loting.

Wanneer krijg ik mijn bevestiging?


Enkele weken na ontvangst van uw inschrijving en betaling kunt u de definitieve bevestiging printen bij Mijn Vierdaagse. U vindt uw bevestiging door te klikken op de button ‘Mijn bevestiging’.
U kunt in de bevestiging lezen bij welk registratiebureau u op zondag 15 of maandag 16 juli 2018 kunt aanmelden.

Vanaf wanneer kan ik een begeleider toevoegen aan de inschrijving van een kind?


Ouders/begeleiders van kinderen die 12, 13, 14 of 15 worden in 2018, mogen hun kind begeleiden op een niet-reglementaire afstand. Aan de inschrijving van het kind kan van 3 april tot en met 12 juli 2018 een begeleider toegevoegd worden via Mijn Vierdaagse - kijk hiervoor bij ‘Inschrijving 2018’ en klik op de button ‘Begeleider toevoegen’. Kosten voor het toevoegen van een meewandelend begeleider zijn € 30,00, die u direct via iDEAL dient te betalen.

Kan ik meer dan één begeleider toevoegen aan de inschrijving van een kind?


Nee, het is niet mogelijk om meerdere begeleiders toe te voegen aan de inschrijving van het kind. De meewandelend begeleider dient de jeugdige op alle wandeldagen van start tot finish te begeleiden. Lees de Regeling meewandelend begeleider bij jeugdigen (2018) voor meer informatie.

Betalen en annuleren

Wat is het inschrijfgeld voor de 102de Vierdaagse?


Het inschrijfgeld voor de 102de Vierdaagse bedraagt € 80,-. Wanneer u lid bent van de wandelorganisatie KWBN ontvangt u € 5,- korting op het inschrijfgeld. De korting wordt alleen toegekend wanneer u bij inschrijving het correcte lidmaatschapsnummer van de bond vermeldt.
Meer informatie over o.a. inschrijfgeld en certificaat vindt u op de pagina Inschrijven - Betalen & Bevestigen.

Wanneer moet ik betalen?


Individuele deelnemers die inschrijven via internet en verzekerd zijn van deelname (zie Limiteringsprotocol) betalen het inschrijfgeld direct bij inschrijving. 
Deelnemers die nog niet verzekerd zijn van deelname en de uitslag van de loting af moeten wachten, krijgen - wanneer ze ingeloot zijn - per e-mail een betaallink toegestuurd. Bent u ingeloot, dan kunt u tot uiterlijk 13 april betalen. Daarna vervalt de inschrijving.
Kijk voor meer informatie op de pagina Inschrijven - Betalen & Bevestigen.

Hoe moet ik betalen?


Deelnemers woonachtig in Nederland betalen via iDEAL, deelnemers woonachtig in het buitenland betalen via creditcard. Wanneer u de betaalprocedure onderbreekt, vervalt ook uw inschrijving.
Kunt of wilt u niet betalen via internet? Dan kunt u gedurende de inschrijfperiode bij de Centrale Administratie een inschrijfformulier opvragen en betalen via een overboeking. Voor deze manier van inschrijven wordt € 10,- administratiekosten in rekening gebracht. Schrijft u in met een formulier én bent u verzekerd van deelname, dan dienen zowel het formulier als het inschrijfgeld uiterlijk 23 maart door ons ontvangen te zijn.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?


Alle individuele, civiele deelnemers mogen hun inschrijving schriftelijk annuleren tot uiterlijk 13 april. Het betaalde inschrijfgeld zal geretourneerd worden na aftrek van € 10,- administratiekosten. Na 13 april is het niet meer mogelijk om inschrijfgeld terug te krijgen. Vermeld bij uw annuleringsverzoek uw contactgegevens, registratienummer en - indien u al inschrijfgeld betaald heeft - ook uw bankgegevens (IBAN, naam van rekeninghouder en plaats).

Persoonsgegevens

Wat is mijn registratienummer en waar kan ik dit terugvinden?


Wanneer u voor de eerste keer inschrijft voor de Vierdaagse, krijgt u een uniek en persoonlijk registratienummer toegewezen dat aan uw naam en overige gegevens gekoppeld wordt. Dit registratienummer bestaat uit maximaal 6 cijfers. Wanneer dit registratienummer u niet bekend is, kunt u dit zelf opvragen via Mijn Vierdaagse.
Bewaar dit nummer en gebruik het bij inschrijving of als u contact met ons opneemt. Zo kunnen wij al uw gegevens en deelnames in de loop der jaren in één opslag zien en u beter te woord staan. 

Hoe kan ik wijzigingen van mijn persoonsgegevens doorgeven?


Wilt u uw adres, e-mailadres of telefoonnummer wijzigen? U kunt dit zelf doen in Mijn Vierdaagse.
Wilt u uw naam of geboortedatum aanpassen? Stuur dan een e-mail naar de Centrale Administratie.

Ik wil mijn afstand wijzigen. Hoe doe ik dat?


U kunt uw afstand via Mijn Vierdaagse kosteloos wijzigen tot en met 12 juli 2018. Uiteraard moet de afstand waarnaar u gaat wijzigen tenminste de voor u geldende reglementaire afstand zijn. 
Nadat u uw afstand heeft gewijzigd, krijgt u een nieuwe bevestiging. U dient deze bevestiging mee te nemen naar de Wedren als u zich op zondag 15 of maandag 16 juli gaat aanmelden
U vindt uw nieuwe bevestiging door op onze website in te loggen in Mijn Vierdaagse.

Wanneer is de Centrale Administratie bereikbaar?


We zijn het gehele jaar per e-mail te bereiken. Vanaf 29 januari 2018 (de week voorafgaand aan de start van inschrijving) tot en met 27 juli 2018 (de week na de Vierdaagse) is de Centrale Administratie op werkdagen tussen 13.00 uur en 16.30 uur telefonisch bereikbaar. 

Ik ben van plan om na jaren weer deel te nemen aan de Vierdaagse. Ben ik bekend in uw administratie?


Als u ooit eerder succesvol hebt deelgenomen aan de Vierdaagse, en deze deelname staat niet in onze digitale administratie, dan kunnen we dit opzoeken in ons archief. Onze archivaris zoekt graag voor u uit welke beloning u destijds ontvangen heeft, zodat u bij de volgende succesvolle deelname de juiste beloning ontvangt. U kunt schriftelijk contact opnemen met de Centrale Administratie onder vermelding van ‘eerdere deelname'. U ontvangt dan van ons een vragenlijst waarmee we het archiefonderzoek kunnen uitvoeren.
Als u - volgens u onterecht - ingeschreven staat voor beloning 1 en er een kans bestaat dat u daarom deelneemt aan een eventuele loting, kunt u contact opnemen met de Centrale Administratie voor een archiefonderzoek. Als uw aanvraag uiterlijk 9 maart binnen is, kunnen we deze tijdig - voor de loting - in behandeling nemen.

Ik ben het wachtwoord voor Mijn Vierdaagse vergeten. Wat nu?


Als u in Mijn Vierdaagse uw registratienummer heeft ingevoerd, verschijnt een rode link 'Wachtwoord vergeten?'. Als u deze aanklikt, kunt u uw registratienummer en e-mailadres invullen en zo uw wachtwoord opvragen. Als het e-mailadres en het registratienummer corresponderen met onze gegevens, dan wordt het wachtwoord naar dat e-mailadres gestuurd. U ontvangt dan binnen enkele minuten automatisch een nieuw wachtwoord. Als u hiermee inlogt in Mijn Vierdaagse raden we u om het via de button 'Wijzig Wachtwoord' ook meteen aan te passen.

Ik heb mijn wachtwoord opgevraagd, maar geen e-mail ontvangen. Wat nu?


Als u via de link in de inschrijfmodule of Mijn Vierdaagse een wachtwoord heeft opgevraagd, duurt het enkele minuten voordat u automatisch een mail krijgt met het nieuwe wachtwoord. Als u deze niet ontvangt, raden we u aan om in uw postvak bij het mapje 'ongewenste mail' of 'spam' te kijken. Kunt u daar de e-mail niet vinden, neem dan contact op met de Centrale Administratie. Er kan dan gekeken worden of uw e-mailadres wel overeenkomt met het e-mailadres dat in onze administratie staat.

Ik heb een nieuw wachtwoord gekregen, maar het werkt niet. Wat nu?


Als u een nieuw wachtwoord heeft opgevraagd, krijgt u binnen enkele minuten bericht. We adviseren u om niet telkens opnieuw een wachtwoord op te vragen als u geen bericht krijgt. Als u een paar keer achter elkaar een wachtwoord opvraagt, dan ontvangt u ook iedere keer een nieuwe e-mail met een nieuw wachtwoord. U kunt alleen inloggen met het meest recente wachtwoord dat we u versturen. Heeft u geprobeerd in te loggen met het meest recente wachtwoord, let dan op eventuele tekens en hoofdletters in het wachtwoord. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Controleer of wellicht de 'Caps Lock' aanstaat of probeer in te loggen via een andere browser of computer.

Mijn beloning in Mijn Vierdaagse komt niet overeen met mijn aantal succesvolle deelnames. Wat moet ik doen?


In Mijn Vierdaagse kunt u de door ons geregistreerde laatst behaalde beloning terugvinden. Als deze niet overeenkomt met de beloning die u voor het laatst behaald heeft, kunt u schriftelijk contact opnemen met de Centrale Administratie onder vermelding van 'eerdere deelname'. Uw vraag wordt - met uitzondering tijdens de Vierdaagseweek - in behandeling genomen. Aanvragen die t/m 30 juni ingediend zijn, kunnen we nog verwerken voor aanvang van de Vierdaagse.

Deelnemen

Is het mogelijk om van startgroep te wisselen?


Iedere wandelaar op de 30- en de 40km wordt twee wandeldagen ingedeeld in de groep voor de eerste start en twee wandeldagen in de groep voor de tweede start. Deze indeling in starttijden is gekoppeld aan de (willekeurige) toevoeging van de deelnemer aan een registratiebureau. Het kan gebeuren dat wandelaars graag samen willen starten, maar in verschillende registratiebureaus zijn ingedeeld en daardoor niet van dezelfde starttijden gebruik kunnen maken. De mogelijkheid om te wisselen van registratiebureau (en dus van startgroep) is dan ook een wens die bij veel wandelaars leeft. Om tegemoet te komen aan deze wens is het met ingang van 2018 mogelijk om van registratiebureau te ruilen.
Om kenbaar te maken dat u in een ander registratiebureau ingedeeld wil worden, gaat u in Mijn Vierdaagse naar 'Mijn gegevens - Inschrijving 2018'. Hier ziet u een blauwe button met de tekst 'Ruilen registratiebureau’. Klik op deze button en volg de instructies. Klik hier voor meer informatie over het ruilen van registratiebureau.

Het is me niet gelukt om van registratiebureau te ruilen. Hoe kan ik toch samen starten met mijn wandelpartner?


Als het voor 12 juli niet is gelukt om op bovenstaande wijze van registratiebureau te wisselen, dan zijn er ook andere mogelijkheden om toch tegelijk met uw wandelpartner van start te gaan.
• Kiezen voor de tweede starttijd: U mag gebruik maken van een start in de eerste startgroep, dit hoeft echter niet: de vroege start is een privilege, geen verplichting. U kunt er dus altijd voor kiezen om samen met uw wandelpartner in de tweede startgroep van start te gaan.
• Controlekaart ruilen: ook in 2018 ontvangen alle deelnemers voor de dag dat zij in de eerste groep mogen starten weer een gemarkeerde controlekaart van de bureaulist. Alleen op vertoon van deze controlekaart mogen zij in de eerste startgroep starten. Deze kaart is niet persoonlijk en mag eventueel geruild worden met een controlekaart van een andere wandelaar (met dezelfde afstand). Op het start- en finishterrein bestaat de mogelijkheid de controlekaart te ruilen met andere wandelaars. Dit is toegestaan, maar u dient hiervoor zelf het initiatief te nemen. De organisatie bemiddelt hier niet in. Het regelen van de gemarkeerde controlekaart bij een ander registratiebureau is niet toegestaan.

Ik wil minder lopen dan mijn reglementaire afstand, kan dat?


De Vierdaagse is een wandelprestatietocht en elke deelnemer moet minimaal de reglementaire afstand lopen. Het is niet mogelijk deel te nemen op een niet-reglementaire afstand en af te zien van de beloning. Lees op de pagina Inschrijven - Afstanden & Beloningen wat de voor u geldende reglementaire afstand is.
Deelnemers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kunnen een beroep doen op de dispensatieregeling. Deze regeling is niet van toepassing op deelnemers die vanwege medische omstandigheden niet de reglementaire afstand kunnen lopen.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de Vierdaagse?


De Vierdaagse is een wandelprestatietocht. We vinden het daarom belangrijk dat de deelnemers goed voorbereid van start gaan. Onder het menu ‘Voorbereiding’ vindt u enkele nuttige links.

Wat is Via Vierdaagse?


Via Vierdaagse is het begeleidingsprogramma van de KWBN in samenwerking met Stichting DE 4DAAGSE. Via Vierdaagse biedt Vierdaagse-debutanten de mogelijkheid onder professionele begeleiding te trainen voor deelname aan de Vierdaagse. Het startbewijs voor de Vierdaagse is inbegrepen, zodat er niet voor niets wordt getraind. Kijk voor meer informatie over Via Vierdaagse op www.viavierdaagse.nl.

Waar kan ik overnachten tijdens de Vierdaagse?


Kijk voor informatie over accommodatiemogelijkheden tijdens de Vierdaagse op de pagina Vervoer & Verblijf - Overnachting.

Beloningen

Hoe vraag ik een certificaat aan?


Deelnemers kunnen bij inschrijving een certificaat bestellen. De kosten hiervoor bedragen € 10,-. Dit kan voor individuele deelnemers tot en met 12 juli ook via Mijn Vierdaagse. Na deze datum kunt u nog steeds een certificaat bestellen, de kosten bedragen dan € 16,-. Neem hiervoor contact op met de Centrale Administratie.

Wanneer ontvang ik mijn certificaat?


Als u een certificaat heeft besteld en de Vierdaagse met succes volbrengt, wordt het certificaat enkele weken na de Vierdaagse per post toegestuurd. Als uw deelname aan de Vierdaagse niet succesvol is, ontvangt u geen certificaat. Het is in dat geval niet mogelijk om het betaalde bedrag te restitueren.

Ik ben mijn medaille kwijt, kan ik deze nog nabestellen?


Klik hier voor informatie over het nabestellen van medailles en certificaten.

Vrijwilligers

Waar vind ik meer informatie over werken als vrijwilliger bij Stichting DE 4DAAGSE?


De Vierdaagse wordt grotendeels door vrijwilligers georganiseerd. Voorafgaand aan en tijdens de Vierdaagse zijn honderden vrijwilligers actief. Onder het menu Vrijwilligers vindt u meer informatie en vacatures.

Vierdaagse Sponsorloop 2018

webshop banner

Disclaimer | Cookies | 2018 © Vierdaagse