icon search

Taal / language:

icon search

Taal / language:

Persbericht 2020.004, 21 juli 2020

Geef een gladiool!

Dit jaar geen gladiolen voor de helden van de Vierdaagse, maar voor de helden van de zorg. Op vrijdag 24 juli - de dag waarop normaliter de welbekende intocht over de Via Gladiola zou hebben plaatsgevonden - krijgen Nijmeegse zorginstellingen namens Stichting DE 4DAAGSE en de gemeente Nijmegen een boeket gladiolen uitgereikt.

Het symbool van de Vierdaagse

Nijmegen doopt een keer per jaar de St. Annastraat om tot Via Gladiola en verwelkomt de wandelaars op de laatste dag van de Vierdaagse als echte helden. Traditiegetrouw krijgen de wandelaars gladiolen door het publiek aangeboden, terwijl ze onder luid applaus en gejuich door hun laatste kilometers worden geloodst. De gladiool is een teken van kracht en overwinning. Deze bloem verdient men na een bijzondere prestatie.

Helden van de zorg

Dit jaar zijn het de helden van de zorg die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet met een gladiolenhulde. Daarom gaan burgemeester Hubert Bruls en wethouders van de gemeente Nijmegen samen met bestuursleden van Stichting DE 4DAAGSE op vrijdag 24 juli bij verschillende zorginstellingen langs om hen persoonlijk een boeket gladiolen te overhandigen, en hen te danken voor hun inzet bij de enorme uitdagingen die het coronavirus heeft veroorzaakt.

Oproep

Daarnaast roept Stichting DE 4DAAGSE iedereen op om ook zelf mee te doen. Het concept is eenvoudig: ga naar je plaatselijke bloemist, koop een bosje gladiolen en geef dat - inclusief Vierdaagsewenskaartje - aan jouw zorgheld. Om ruchtbaarheid te geven aan de actie wordt iedereen gevraagd om foto’s van de gladiolenhulde op social media te delen met de hashtags #geefgladiolen en #4d20. Het wenskaartje (pdf) is te downloaden via deze link.

webshop 300x250

twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

Disclaimer | Cookies | 2021 © Vierdaagse