twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

p medischeverzorging kl

algemeen kl

p medischeverzorging kl

algemeen kl

twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

Pech onderweg

Wij adviseren alle deelnemers tijdig te controleren of zij voldoende verzekerd zijn - door middel van hun ziektekostenverzekering of een aanvullende reisverzekering - voor de kosten van medische hulp tijdens deelname aan de Vierdaagse. Wij waarschuwen voor voetverzorging, massage en dergelijke door derden: wendt u bij gezondheidsklachten altijd tot de Medische Dienst van Stichting DE 4DAAGSE.

Mocht u tijdens de Vierdaagse een beroep moeten doen op de Medische dienst van de Vierdaagse, dan is het goed om te weten of u medicijnen gebruikt en welke medicijnen dit dan zijn. U kunt hiervoor een medisch paspoort gebruiken. Klik hier voor een voorbeeld.

Medische verzorgingsposten

De medische zorg wordt georganiseerd door Stichting DE 4DAAGSE in samenwerking met diverse partners (Rode Kruis, Nederlands Genootschap voor Sportmassage en Defensie). Op deze medische verzorgingsposten zijn geen horeca- en rustgelegenheid aanwezig. Er zijn wel toiletvoorzieningen.

Per dag worden er voor deelnemers van alle afstanden twee of drie verzorgingsposten ingericht. Daarnaast is er voor de 50km-lopers dagelijks nog een extra post beschikbaar. De verzorgingsposten zijn waar mogelijk ondergebracht in een bestaande accommodatie (bijvoorbeeld een sporthal). Waar dit niet mogelijk was, wordt een verzorgingspost ingericht in tenten. De medische verzorging op de posten is beschikbaar voor alle deelnemers.

Op de routekaarten ziet u waar de medische verzorgingsposten zich op het parcours bevinden. De posten staan ook vermeld in het Stratenplan 2019

Waterpunten

Elke wandeldag wordt aan het parcours een waterpunt ingericht. Hier is voor alle deelnemers gratis water verkrijgbaar. Ook bij de medische verzorgingsposten is drinkwater beschikbaar. Alle waterpunten worden op de routekaarten van de Vierdaagse aangegeven. U bent er zelf verantwoordelijk voor om voldoende water bij u te dragen. Let op: bij de waterpunten worden in het kader van duurzaamheid geen flesjes verstrekt. Neem dus zelf een flesje of bidon mee om te (her)vullen!

Rode Kruis

Tijdens de Vierdaagse is op start- en finishlocatie de Wedren (Julianapark Zuid) een BlarenPoli en Eerste Hulp Poli ingericht. Verder zijn er op het start- en finishterrein diverse EHBO-posten geopend.

 Bij de BlarenPoli kunt u van dinsdag 16 juli t/m donderdag 18 juli terecht voor behandeling van uw blaren. Aansluiten in de wachtrij is mogelijk tussen 11.00 en 18.00 uur. De BlarenPoli sluit pas wanneer iedereen behandeld is. Op vrijdag 19 juli is de BlarenPoli geopend vanaf 11.00 uur, echter alleen voor eenvoudige support bij blaren. Blaarbehandeling vindt daarnaast ook op de verzorgingsposten plaats die langs het parcours ingericht zijn. Preventief tapen is niet mogelijk.
 De Eerste Hulp Poli bevindt zich op dezelfde locatie als de Blarenpoli en is van dinsdag 16 juli t/m vrijdag 19 juli geopend van 11.00 tot 18.00 uur.
 De EHBO-posten zijn op zondag 14 en maandag 15 juli open van 12.00 - 18.30 uur en van dinsdag 16 t/m vrijdag 19 juli van 03.00-08.00 en van 11.00-19.00 uur.

De tijd die u kwijt bent aan medische verzorging of wachttijd kan niet worden gecompenseerd. Deze bestede tijd maakt namelijk deel uit van de beschikbaar gestelde tijd bij de te lopen afstand.

Huisarts

Krijgt u het advies om naar een huisarts te gaan? Ook als niet-inwoner van Nijmegen kunt u tot 17.00 uur terecht bij een huisarts in of om Nijmegen. Heeft u na 17.00 uur of in het weekend met spoed een huisarts nodig? Dan kunt u terecht bij de huisartsen-spoedpost. Altijd eerst bellen: 0900-8880.

LOWA webshop 360x210

Disclaimer | Cookies | 2019 © Vierdaagse