twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

f vierdaagsemis kl

algemeen kl

f vierdaagsemis kl

algemeen kl

twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

Vlaggenparade

Op zondag 15 juli zal voor de derde maal de start van de Vierdaagse worden ingeluid met een Vlaggenparade door de binnenstad. In deze feestelijke en zeer muzikale straatparade worden de vlaggen van alle deelnemende nationaliteiten in de 102de Vierdaagse gedragen. Aan de Vlaggenparade doen diverse groepen, orkesten en meerdere buitenlandse detachementen mee. Zij lopen aan de westkant de oude binnenstad van Nijmegen binnen. De route loopt onder meer langs Plein 1944, Grote Markt, Burchtstraat, Hertogstraat en de Oranjesingel. De parade zal tussen 16.00 en 17.00 uur door de stad lopen. Wanneer alle deelnemers aan de parade op de Wedren zijn gearriveerd, wonen zij de officiële opening van het wandelevenement bij.

De Vlaggenparade gold tot 2012 als dé openingsceremonie van de Vierdaagse in De Goffert. Vanwege teruglopende populariteit stopte de vlaggenparade in 2012. Sinds 2016 is de parade weer terug in een nieuwe vorm door het centrum. Iedereen die het kleurrijke lint van lopers wil zien, is van harte welkom de Vlaggenparade in de stad toe te juichen.

Vragen?

Heeft u vragen over de Vlaggenparade, neem dan contact op met de commissie Programmering Entertainment en Muziek ([email protected]).

Meedoen aan de Vierdaagse in 2019?
Medio januari vindt u op deze website alle info over de inschrijving en reglementen!

Disclaimer | Cookies | 2018 © Vierdaagse