twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

f vierdaagsemis kl

algemeen kl

f vierdaagsemis kl

algemeen kl

twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

Vlaggenparade

Net als in de afgelopen jaren zal de feestelijke en kleurrijke Vlaggenparade als openingsact van de Vierdaagse fungeren. Zo’n 1.500 wandelaars - militairen en burgergroepen - trekken zondagmiddag 14 juli in een feestelijke en muzikale parade door het hart van de Nijmeegse binnenstad naar de Wedren onder het motto ‘Wij zijn in Nijmegen - de Vierdaagse kan beginnen!’

Internationaal karakter

Een keur aan nationale en internationale wandelgroepen, in omvang variërend van 15 tot maximaal zo’n 150 deelnemers, zal in de parade vertegenwoordigd zijn: politie, defensie, de Vereniging Gouden Kruisdragers (wandelaars die de Vierdaagse al minimaal tien keer hebben gelopen), veteranen via het Team vFonds, het jongeren V-team en het Wereldteam. Uiteraard worden in de parade de vlaggen van alle in de Vierdaagse vertegenwoordigde nationaliteiten meegedragen.

Muzikale omlijsting

Welke buitenlandse militaire delegaties in de Vlaggenparade vertegen-woordigd zijn, wordt pas in detail bekend als die zijn gearriveerd op militair Vierdaagsekamp Heumensoord. Wel staat al vast dat The Home Guard Band of Gävleborg (Zweden) de Vlaggenparade 2019 muzikaal zal opluisteren.evenals de Politiekapel Gelderland-Zuid, Spiel der Kantonspolizei Bern (Zwitserland), in Bemmel in verband met de traditionele Zwitserse Week, en de Nijmeegse Drumfanfare Michaël.

Route

De Vlaggenparade start om 15.45 uur op de Kanaalstraat (t.h.v. Westerpark) en volgt daarna de volgende route: Weurtseweg - Voorstadslaan - Lange Hezelstraat - Parkweg - Doddendaal - Plein ‘44 - Augustijnenstraat - Grote Markt - Burchtstraat - Hertogstraat - Van Broeckhuysenstraat - Van Schevichavenstraat - Oversteek Oranjesingel naar eindpunt Prins Bernhardstraat.

LOWA webshop 360x210

Disclaimer | Cookies | 2019 © Vierdaagse