twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

f intocht kl

algemeen kl

f intocht kl

algemeen kl

twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

Feestelijk welkom in de stad

Ieder jaar heten de gemeente Nijmegen, de Stichting Vierdaagsefeesten en Stichting DE 4DAAGSE de deelnemers aan de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen welkom in de stad met een spectaculaire vuurwerkshow. De openingsceremonie 'Waal in vlammen' vindt naar verwachting op zondag 14 juli rond 22.30 uur plaats aan de Waalkade.

Tribunes voor de intocht

Na de laatste vermoeiende en feestelijke kilometers over de Via Gladiola, aangemoedigd door het enthousiaste publiek langs het parcours, is de finish van de Vierdaagse op vrijdag op de Wedren. Het is erg lastig om op vrijdag nog een plekje te bemachtigen tussen het feestende publiek aan het einde van het parcours. Mocht u van plan zijn om op de slotdag in het centrum van Nijmegen de wandelaars aan te gaan moedigen, dan raden we u aan om gebruik te maken van de tribunes die geplaatst worden op het Keizer Karelplein, de Oranjesingel en de Prins Bernhardstraat. Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid van de tribunes.

  • De prijzen voor een tribuneplaats variëren van € 15,00 tot € 18,00. Voor kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene geldt een prijs van € 10,00.
  • De tribunes zijn vanaf 9:00 uur toegankelijk. In verband met de bereikbaarheid - de voetgangersbrug wordt 's middags eenrichtingverkeer (Oranjesingel richting centrum) - dient u vóór 13.00 uur plaats nemen op de tribunes. 
  • De online kaartverkoop voor de tribunes loopt van 3 juni 9.30 uur tot 11 juli via de website van de Stadsschouwburg Nijmegen.
  • Na deze datum verloopt de verkoop van tribunekaarten uitsluitend via de kassa(telefoon) van de Stadsschouwburg: (024) 3221100. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.30-17.00 uur, zaterdag 13 juli van 11.00-16.00 uur en op zondag 14 juli van 12.00-17.00 uur.
  • Vanaf zondag 14 juli (12.00 uur - 17.00 uur) is het iedere dag mogelijk om kaarten te kopen bij de kassa op de Wedren. Op maandag kan dat vanaf 10.00 uur. Op de dag van de intocht worden vanaf 9.00 uur de resterende kaarten - zo lang de voorraad strekt - nog verkocht bij de kassa's op het Keizer Karelplein ter hoogte van de Rabobank, op het Keizer Karelplein ter hoogte van de Van Schaeck Mathonsingel, op de hoek van Oranjesingel/Schevichhavenstraat (kant van de Waalbrug) of op de hoek Wilhelminasingel/Oranjesingel.

Meer informatie over de kaartverkoop vindt u vanaf 3 juni op www.stadsschouwburgendevereeniging.nl.

Veiligheid voor deelnemers en medewerkers

In de afgelopen jaren is steeds opnieuw gebleken dat op vrijdag door de grote toeloop van publiek de veiligheid van de wandelaars en de medewerkers op de Wedren moeilijker te garanderen is. Juist op vrijdagmiddag als de deelnemers hun welverdiende beloning bij de registratiebureaus komen afhalen, wegen de belangen van de wandelaars zwaarder dan die van het publiek. Daarom is het start- en finishterrein exclusief gereserveerd voor de wandelaars. Het terrein is alleen toegankelijk op vertoon van een persoonsgebonden polsbandje. Politie en een team van Vierdaagsestewards begeleiden de spreiding van het wandellegioen en het publiek, waarbij de organisatie rekent op de medewerking van iedereen.

Meet & Greet

Om ruimte te maken voor de deelnemers is er grenzend aan het start- en finishterrein een aparte plek ingericht voor wandelaars en hun supporters: Meet & Greet. Meet & Greet is op vrijdagmiddag de plek waar wandelaars met hun familie en vrienden kunnen afspreken nadat zij hun beloning in ontvangst hebben genomen.

De 'Meet & Greet' vindt u op de Oranjesingel, het deel tussen de Prins Bernhardstraat en de Staringstraat. De nazit van de Vierdaagse sluit op die manier bijna naadloos aan op de finale programmering van de Vierdaagsefeesten in de Nijmeegse binnenstad. Dus: als u op vrijdagmiddag door uw supporters wordt afgehaald, spreek dan met hen af op het ontmoetingsterrein Meet & Greet!

LOWA webshop 360x210

Disclaimer | Cookies | 2019 © Vierdaagse