twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

algemeen kl

algemeen kl

twitterlogo facebook logo instagram youtube icon

Startprocedure 30- en 40km wandelaars (individueel)

De organisatie van de Vierdaagse streeft naar een goede spreiding van deelnemers over het parcours, zodat lange wachttijden en opstoppingen zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen. Daarom starten de wandelaars op de 30- en 40km-afstand in verschillende startgroepen.

Twee keer 'eerste start', twee keer 'tweede start'

Iedere wandelaar op de 30- en de 40km wordt twee wandeldagen ingedeeld in de groep voor de eerste start en twee wandeldagen in de groep voor de tweede start.

Deze indeling in starttijden is gekoppeld aan de (willekeurige) toevoeging van de deelnemer aan een registratiebureau. Wandelaars op de 30- en 40km zijn ingedeeld in registratiebureau ‘Wandelschoen’ of ‘Gladiool’. Het bureau waar u zich moet aanmelden op zondag of maandag wordt vermeld op uw definitieve bevestiging van inschrijving. De bevestiging is te vinden in Mijn Vierdaagse. Klik hier voor meer informatie over de aan- en afmeldprocedure.

Indeling starttijden 30km in 2019

30 Gladiool:
• dinsdag en donderdag: 06.45 uur - 07.15 uur (eerste starttijd)
• woensdag en vrijdag: 07.30 uur - 08.00 uur (tweede starttijd)

30 Wandelschoen:
• dinsdag en donderdag: 07.30 uur - 08.00 uur (tweede starttijd)
• woensdag en vrijdag: 06.45 uur - 07.15 uur (eerste starttijd)

Indeling starttijden 40km in 2019

40 Gladiool:
• dinsdag en donderdag: 04.45 uur - 05.30 uur (eerste starttijd)
• woensdag en vrijdag: 05.45 uur - 06.30 uur (tweede starttijd)

40 Wandelschoen:
• dinsdag en donderdag: 05.45 uur - 06.30 uur (tweede starttijd)
• woensdag en vrijdag: 04.45 uur - 05.30 uur (eerste starttijd)

Controle bij de start

Elke individuele deelnemer op de 30- en 40km ontvangt bij aanmelding (op zondag of maandag) een polsband met daarop het symbool ‘Wandelschoen’ of ‘Gladiool’. Bij de start moet iedere deelnemer deze polsband laten scannen. Aan de hand van het symbool op de polsband controleert de startploeg of een deelnemer in de juiste startgroep van start gaat.

Wie zich in het startvak begeeft voor de eerste start zonder vroege startpermissie, wordt niet gescand en teruggewezen. De starter mag en zal hierover niet met de deelnemer in discussie treden. Toch vertrekken zonder dat uw barcode is gescand, heeft vanuit sportief oogpunt geen zin. Bij terugkomst is diskwalificatie onvermijdelijk.

Samen starten?

Het kan gebeuren dat wandelaars graag samen willen starten, maar in verschillende registratiebureaus zijn ingedeeld en daardoor niet van dezelfde starttijden gebruik kunnen maken. Er zijn twee opties om toch samen met uw wandelpartner te starten.

Kiezen voor de tweede starttijd:
• Op de dagen dat u bent ingedeeld in de eerste startgroep mág u gebruik maken van een start in de eerste startgroep, dit hoeft echter niet: de eerste start is optioneel, geen verplichting. U kunt er dus altijd voor kiezen om samen met uw wandelpartner in de tweede startgroep van start te gaan.

Registratiebureau ruilen:
• Vanaf 29 april is het mogelijk om via Mijn Vierdaagse een ruilverzoek in te dienen. Om kenbaar te maken dat u in een ander registratiebureau ingedeeld wil worden, gaat u in Mijn Vierdaagse naar 'Mijn gegevens - Inschrijving 2019'. Hier ziet u een blauwe button met de tekst 'Ruilen registratiebureau’. Klik op deze button en volg de instructies. Na het versturen van uw verzoek ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail.
• U wordt niet direct bij het andere registratiebureau ingedeeld - de ruil vindt pas plaats op het moment dat een andere wandelaar zijn of haar plek beschikbaar stelt en is afhankelijk van het aantal overige openstaande verzoeken. In Mijn Vierdaagse kunt u op de pagina 'Mijn gegevens - Inschrijving 2019' zien hoeveel mensen er voor u in de wachtrij staan. Zodra een plek bij het andere registratiebureau beschikbaar is, zal de indeling in het registratiebureau automatisch bij uw inschrijving in onze administratie gewijzigd worden. U krijgt hiervan een bevestiging per e-mail.
• Let op: als er geen plek bij het andere registratiebureau beschikbaar is, dan kan er geen ruil plaatsvinden. We willen u erop attenderen dat er vooralsnog meer aanvragen zijn om van Gladiool naar Wandelschoen te ruilen dan andersom. Dit betekent er voor het ruilen van Gladiool naar Wandelschoen een langere wachttijd is dan voor het ruilen van Wandelschoen naar Gladiool.
• Nadat u van registratiebureau bent gewisseld, wordt ook uw definitieve bevestiging gewijzigd. U kunt een nieuwe bevestigingsbrief uitprinten via Mijn Vierdaagse.
• Als u uw verzoek om van registratiebureau te ruilen wil intrekken, ga dan in Mijn Vierdaagse naar Mijn gegevens - Inschrijving 2019’ en klik op de blauwe button met de tekst ‘Annuleer ruilen registratiebureau’.
• Het is tot en met 11 juli mogelijk om een ruilverzoek in te dienen. Na 11 juli komen alle ruilverzoeken te vervallen.

Kom niet te vroeg naar het start- en finishterrein

Gun uw medewandelaars de ruimte die met bovenstaande startprocedure wordt verkregen. Wie geen controlekaart voor een eerste start heeft, mag niet eerder vertrekken dan 05.45 uur (40km) of 07.30 uur (30km). Het heeft dus ook geen zin om bijvoorbeeld om 04.30 uur al naar het start- en finishterrein te komen.

Burgergroepen, 50km en 40km Heumensoord

Bovenstaande startprocedure geldt alleen voor de individuele deelnemers op de 30- en 40km die starten vanaf het start- en finishterrein de Wedren. Alle andere deelnemers starten op de voor hen geldende tijdstippen.

Disclaimer | Cookies | 2019 © Vierdaagse