Inschrijven als militair detachement

De 104de 4Daagse vindt plaats van 19 tot en met 22 juli 2022. De inschrijvingen zijn gesloten.

Alle Nederlandse militairen die in detachementsverband mee willen doen aan de 104de 4Daagse, schrijven zich in eerste instantie individueel in. Vervolgens kan er van mei t/m 30 juni in Mijn 4Daagse een detachement worden gevormd. Hoe dit precies in zijn werk gaat en welke voorwaarden er zijn aan het deelnemen als groep, lees je op deze pagina.

Anders dan anders

Heb je eerder aan de 4Daagse meegedaan met een militair detachement, dan is het misschien even wennen. Voorheen werden alle groepsdeelnemers ingeschreven door de detachementscommandant. In 2022 is dit niet het geval.

Stap 1: schrijf je in

Wil jij met een detachement meedoen aan de 4Daagse? Dan schrijf je je eerst individueel in. Geef bij je inschrijving wel alvast aan dat je van plan bent om in detachementsverband te lopen. Je hoeft dan namelijk niet mee te doen aan de loting. Via onderstaande button vind je alle info over het inschrijven als individueel militair en een link naar de online inschrijfmodule.

Stap 2: vorm een detachement

Na sluiting van de inschrijfperiode kunnen er van eind mei t/m 30 juni 17.00 uur detachementen worden gevormd. Je detachementscommandant kan in Mijn 4Daagse aan de slag met het vormen van een detachement. Een detachement bestaat uit minimaal 11 en maximaal 41 militaire deelnemers die staan ingeschreven voor de 104de 4Daagse. Na 30 juni kunnen er geen wijzigingen meer worden gemaakt in de samenstelling van het detachement.

Voorwaarden

Aan een deelname als detachement zijn enkele aanvullende voorwaarden verbonden. Ten eerste wordt van alle detachementsleden verwacht dat zij op Kamp Heumensoord verblijven. Ook starten alle detachementen vanaf Heumensoord en lopen dus de militaire 40km route. Afhankelijk van je leeftijd en geslacht loop je deze route met of zonder 10 kilo aan bepakking. Hier lees je meer over op de pagina Afstanden.

Belangrijk is daarnaast dat jullie tijdens de 4Daagse duidelijk laten zien dat jullie bij elkaar horen! Draag dus herkenbare tenues en loop op alle dagen in detachementsverband bijeen. Het is aan de detco om er tijdens de 4Daagse op toe te zien dat aan alle voorwaarden wordt voldaan.

In het Reglement voor militairen kun je meer informatie vinden over de voorwaarden waaraan een detachement moet voldoen om deel te nemen aan de 4Daagse.

Buitenlandse militaire deelnemers

Ben jij geen Nederlandse militair? Dan kan het zo zijn dat voor jou een andere inschrijfprocedure geldt. Check de Engelse pagina voor meer info over de inschrijving van detachementen uit delegatielanden en Small Contingents.

Meer info

Voor de 104de 4Daagse is de inschrijflimiet voor Nederlandse militaire deelnemers bepaald op 1.950. Wanneer na sluiting van de inschrijfperiode blijkt dat er meer dan 1.950 inschrijvingen zijn, vindt er op maandag 4 april een loting plaats onder de individueel ingeschreven Nederlandse militairen. Heb je bij je inschrijving aangegeven dat je mee wil doen met een militair detachement? Dan hoef je niet mee te doen aan de loting en ben je verzekerd van deelname.

Lees meer op de pagina Loting.

Om individueel deel te mogen nemen als militair, stelt Defensie als voorwaarde dat je in het jaar van deelname 26 jaar of ouder dient te worden. Voor deelname in een detachement geldt deze leeftijdsbeperking niet. Kijk voor meer informatie in de VS2-1100.

Alle detachementen lopen verplicht de militaire 40km-route die start vanaf Heumensoord. Afhankelijk van je leeftijd en geslacht loop je deze route met of zonder 10 kilo aan bepakking. Hier lees je meer over op de pagina Afstanden.

Het inschrijfgeld voor de 104de 4Daagse is vastgesteld op € 104,-. Nederlandse militaire deelnemers die voor hun inschrijving toestemming hebben gekregen van hun commandant, hoeven dit bedrag niet zelf te betalen. Lees verder op de pagina Betalen en bevestigen.

De detachementscommandant is de contactpersoon van het detachement en verzorgt alle correspondentie met de organisatie. De detco heeft de belangrijke taak om vanaf mei in Mijn 4Daagse aan de slag te gaan met het vormen van het detachement. Daarnaast ziet hij of zij er tijdens de 4Daagse op toe dat het detachement aan alle reglementen voldoet en is te allen tijde verantwoordelijk voor het detachement.

Gewezen militairen met erkende veteranenstatus kunnen individueel of in detachementsverband gebruik maken van een militair startbewijs. Individuele militaire deelnemers kunnen kiezen uit startlocatie Kamp Heumensoord of de Wedren. Veteranen die geen gebruik maken van een militair startbewijs kunnen ook geen gebruik maken van de faciliteiten van Kamp Heumensoord.

Online inschrijven voor de 4Daagse is eenvoudig en veilig. Als je dit lastig vindt, neem dan contact op met de Servicedesk. We helpen je graag!

Aftellen tot de 104ᵈᵉ editie van de 4Daagse