Inschrijven als militair detachement

Wat leuk dat je dit jaar mee wil doen aan de 4Daagse! De 105de 4Daagse vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2023 en het inschrijfgeld bedraagt € 109,-. Inschrijven voor de 4Daagse doe je online. 

De inschrijving sluit wanneer het maximum aantal deelnemers is bereikt. Het maximaal aantal Nederlandse militairen is vastgesteld op 1950 en voor Small Contingents op 500 . Er vindt geen loting meer plaats.

Inschrijven

Wil jij met een detachement meedoen aan de 4Daagse? Dan schrijft de detachementscommandant jou in. Een detachement bestaat uit minimaal 11 en maximaal 41 op naam ingeschreven militairen. Het is belangrijk dat de detco in bezit is van onder meer de naam, geboortedatum en registratienummer van alle militairen in het detachement. Vanaf 23 januari kan de detco je op deze pagina inschrijven.

4Daagse uitverkocht!

De 4Daagse is sneller dan ooit uitverkocht! Door overweldigende belangstelling is de limiet van 47.000 deelnemers voor de 105de editie op dinsdag 14 februari behaald. Lees het volledige nieuwsbericht hier. 

Stap 1: de detco maakt een detachement aan via het formulier

Vul het registratienummer in van de detco en vul een detachementsnaam in.

Stap 2: het vormen van het detachement

Log in bij Mijn 4Daagse en selecteer het eerder aangemaakte detachement. Voeg een voor een de detachementsleden toe. Je hebt hiervoor het registratienummer, de geboortedatum, eventueel KWbN-lidmaatschapsnummer nodig.

Stap 3: het aanmaken van tickets

Een detachement moet uit minimaal 11 personen bestaan. Maak de detachementsinschrijving definitief door op de button ‘Tickets aanmaken’ te klikken. De detco ontvangt een bevestiging van de inschrijving per mail.

Stap 4 (optioneel): het later toevoegen van detachementsleden

Het is mogelijk om later deelnemers toe te voegen aan het detachement. Ga naar het detachement in Mijn 4Daagse en voeg deelnemers toe. Dit kunnen alleen deelnemers zijn die al individueel ingeschreven staan bij de 4Daagse. Maak de nieuwe detachementsindeling definitief door op ‘Tickets aanmaken’ te klikken. 

Stap 5 (optioneel): het toevoegen van verzorgers

Het is tot en met 16 juni mogelijk om verzorger(s) toe te voegen aan het detachement. Ga naar het detachement in Mijn 4Daagse en voeg de verzorger(s) toe. Detachementen tot en met 21 personen kunnen maximaal één verzorger toevoegen en detachementen van 22 tot en met 41 personen maximaal twee verzorgers. Wijzigen van de verzorger(s) kan tot en met 30 juni.

Voorwaarden

Aan een deelname als detachement zijn enkele aanvullende voorwaarden verbonden. Ten eerste wordt van alle detachementsleden verwacht dat zij op Kamp Heumensoord verblijven. Ook starten alle detachementen vanaf Heumensoord en lopen dus de militaire 40km route. Afhankelijk van je leeftijd en geslacht loop je deze route met of zonder 10 kilo aan bepakking. Hier lees je meer over op de pagina Afstanden.

In het Reglement voor militairen kun je meer informatie vinden over de voorwaarden waaraan een detachement moet voldoen om deel te nemen aan de 4Daagse.

Buitenlandse militaire deelnemers

Ben jij geen Nederlandse militair? Dan kan het zo zijn dat voor jou een andere inschrijfprocedure geldt. Check de Engelse pagina voor meer info over de inschrijving van detachementen uit delegatielanden en Small Contingents.

Meer info

Om individueel deel te mogen nemen als militair, stelt Defensie als voorwaarde dat je in het jaar van deelname 26 jaar of ouder dient te worden. Voor deelname in een detachement geldt deze leeftijdsbeperking niet. Kijk voor meer informatie in de VS2-1100.

Alle detachementen lopen verplicht de militaire 40km-route die start vanaf Heumensoord. Afhankelijk van je leeftijd en geslacht loop je deze route met of zonder 10 kilo aan bepakking. Hier lees je meer over op de pagina Afstanden.

De detachementscommandant is de contactpersoon van het detachement en verzorgt alle correspondentie met de organisatie. De detco heeft de belangrijke taak aan de slag te gaan met het vormen van het detachement. Daarnaast ziet hij of zij er tijdens de 4Daagse op toe dat het detachement aan alle reglementen voldoet en is te allen tijde verantwoordelijk voor het detachement.

Gewezen militairen met erkende veteranenstatus kunnen individueel of in detachementsverband gebruik maken van een militair startbewijs. Individuele militaire deelnemers kunnen kiezen uit startlocatie Kamp Heumensoord of de Wedren. Veteranen die geen gebruik maken van een militair startbewijs kunnen ook geen gebruik maken van de faciliteiten van Kamp Heumensoord.

Aftellen tot de 105ᵈᵉ editie van de 4Daagse