Inschrijven als militair detachement

Wat leuk dat je mee wil doen aan de 4Daagse! De 105de 4Daagse vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2023. Inschrijven voor de 4Daagse doe je online. Tijdens de inschrijfperiode vind je op deze pagina een link naar de inschrijfmodule. We laten je ruim van tevoren weten wanneer de inschrijving opent en hoe de inschrijfprocedure eruit zal gaan zien. Als er meer bekend is over de inschrijving voor de 4Daagse in 2023, dan vind je daarover alle informatie op deze pagina.

In het Reglement voor militairen kun je meer informatie vinden over de voorwaarden waaraan een detachement moet voldoen om deel te nemen aan de 4Daagse.

Buitenlandse militaire deelnemers

Ben jij geen Nederlandse militair? Dan kan het zo zijn dat voor jou een andere inschrijfprocedure geldt. Check de Engelse pagina voor meer info over de inschrijving van detachementen uit delegatielanden en Small Contingents.

Meer info

Om individueel deel te mogen nemen als militair, stelt Defensie als voorwaarde dat je in het jaar van deelname 26 jaar of ouder dient te worden. Voor deelname in een detachement geldt deze leeftijdsbeperking niet. Kijk voor meer informatie in de VS2-1100.

Alle detachementen lopen verplicht de militaire 40km-route die start vanaf Heumensoord. Afhankelijk van je leeftijd en geslacht loop je deze route met of zonder 10 kilo aan bepakking. Hier lees je meer over op de pagina Afstanden.

De detachementscommandant is de contactpersoon van het detachement en verzorgt alle correspondentie met de organisatie. De detco heeft de belangrijke taak om vanaf mei in Mijn 4Daagse aan de slag te gaan met het vormen van het detachement. Daarnaast ziet hij of zij er tijdens de 4Daagse op toe dat het detachement aan alle reglementen voldoet en is te allen tijde verantwoordelijk voor het detachement.

Gewezen militairen met erkende veteranenstatus kunnen individueel of in detachementsverband gebruik maken van een militair startbewijs. Individuele militaire deelnemers kunnen kiezen uit startlocatie Kamp Heumensoord of de Wedren. Veteranen die geen gebruik maken van een militair startbewijs kunnen ook geen gebruik maken van de faciliteiten van Kamp Heumensoord.

Online inschrijven voor de 4Daagse is eenvoudig en veilig. Als je dit lastig vindt, neem dan contact op met de Servicedesk. We helpen je graag!

Aftellen tot de 105ᵈᵉ editie van de 4Daagse