twitterlogo facebook logo instagram

s vraagantwoord kl

algemeen kl

s vraagantwoord kl

algemeen kl

twitterlogo facebook logo instagram

Veelgestelde vragen - FAQ

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen met antwoorden. Zit uw vraag er niet bij, neemt u dan gerust contact met ons op.
Klik hier voor veelgestelde vragen over de loting.
Klik hier voor veelgestelde vragen over de Vierdaagse-artikelen van Hi-Tec.

Wanneer vindt de 102e Vierdaagse in 2018 plaats?


De Vierdaagse start altijd op de derde dinsdag in de maand juli. De 102e Vierdaagse vindt plaats van 17 t/m 20 juli 2018.

Wanneer kan ik inschrijven voor de 102e Vierdaagse?


Mocht u interesse hebben om in 2018 deel te nemen aan de Vierdaagse, dan raden we u aan om in januari deze website te bezoeken. Naar verwachting wordt begin januari 2018 de nieuwe regelgeving op www.4daagse.nl bekend gemaakt. Tegelijkertijd wordt dan ook de datum bekend gemaakt waarop de inschrijving voor de 102e Vierdaagse opent.

Wanneer vindt de 101ste Vierdaagse in 2017 plaats?


De Vierdaagse start altijd op de derde dinsdag in de maand juli. De 101ste Vierdaagse vindt plaats van 18 t/m 21 juli 2017.

Wanneer kan ik inschrijven voor de 101ste Vierdaagse?


De inschrijving voor de 101ste Vierdaagse is sinds 1 april gesloten. De limiet van 47.000 is overschreden en dus zal de inschrijving niet heropend worden (zie voor meer informatie het Limiteringsprotocol 2017). Indien u niet ingeschreven staat, is deelname in 2017 helaas voor u niet meer mogelijk. Begin 2018 zal op de website de inschrijfprocedure voor de 102e Vierdaagse bekend gemaakt worden.

Wanneer is de Centrale Administratie bereikbaar?


We zijn het gehele jaar per e-mail te bereiken. Vanaf maandag 23 januari (de week voorafgaand aan de start van inschrijving) is de Centrale Administratie op werkdagen tussen 13.00 uur en 16.30 uur telefonisch bereikbaar. Tijdens de Vierdaagse (van 18 t/m 21 juli) is de Centrale Administratie dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Na afloop van de Vierdaagse is de Centrale Administratie nog een week telefonisch bereikbaar.

Ik heb (nog) geen bevestiging ontvangen. Wat nu?


In de regel ontvangt u de bevestiging vier weken na ontvangst van uw inschrijving en betaling. Het kan dus zijn dat de brief nog per e-mail naar u opgestuurd moet worden. Indien u geen bevestiging (meer) heeft, dan kunt u via Mijn Vierdaagse uw bevestiging opnieuw uitprinten.

Wat is een bevestiging?


Een bevestiging is een brief die u ontvangt nadat de betaling voltooid is. Hierop staat onder meer bij welk registratiebureau u bent ingedeeld. De bevestiging dient u uitgeprint mee te nemen naar de Wedren. Op vertoon van de bevestiging krijgt u de documenten uitgereikt die u nodig heeft voor uw deelname.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Alle individuele, civiele deelnemers mogen hun inschrijving schriftelijk annuleren tot en met 30 april. Het betaalde inschrijfgeld zal geretourneerd worden na aftrek van € 10,- administratiekosten. Na 30 april is het niet meer mogelijk om inschrijfgeld terug te krijgen.

Wat is mijn registratienummer en waar kan ik dit terugvinden?


Wanneer u voor de eerste keer inschrijft voor de Vierdaagse, krijgt u een uniek en persoonlijk registratienummer toegewezen dat aan uw naam en overige gegevens gekoppeld wordt. Dit registratienummer bestaat uit maximaal 6 cijfers. Wanneer dit registratienummer u niet bekend is, kunt u dit zelf opvragen via Mijn Vierdaagse.
Bewaar dit nummer en gebruik het bij inschrijving of als u contact met ons opneemt. Zo kunnen wij al uw gegevens en deelnames in de loop der jaren in één opslag zien en u beter te woord staan. 

Hoe weet ik of mijn polsbandje goed gescand is en mijn prestatie van die dag goed verwerkt is in de administratie?


Wanneer uw barcode gescand wordt, krijgt de medewerker via de scanner een auditief en een visueel signaal. Dit is in veel gevallen voor u ook hoorbaar en zichtbaar. Als bij het afmelden op het registratiebureau blijkt dat een van de noodzakelijke scans ontbreekt, wordt u direct doorverwezen naar de Centrale Administratie. Daar zal samen met u bekeken worden waar u die dag gelopen hebt en op welke tijdstippen u gescand bent en wat er eventueel is misgegaan.

Kan ik bij een ander registratiebureau ingedeeld worden?


Deelnemers op de 30- en 40km zijn ingedeeld in registratiebureau ‘Wandelschoen’ of ‘Gladiool’. Het is helaas niet mogelijk om in te gaan op verzoeken van wandelaars om bij een ander registratiebureau ingedeeld te worden. Van tevoren is niet aan te geven bij welk registratiebureau iemand zal worden ingedeeld, dit gebeurt namelijk automatisch. 

Mijn beloning in Mijn Vierdaagse komt niet overeen met mijn aantal succesvolle deelnames. Wat moet ik doen?


Bij Mijn Vierdaagse kunt u de door ons geregistreerde laatst behaalde beloning terugvinden. Als deze niet overeenkomt met de beloning die u voor het laatst behaald heeft, kunt u schriftelijk contact opnemen met de Centrale Administratie onder vermelding van 'eerdere deelname'. Uw vraag wordt - met uitzondering tijdens de Vierdaagseweek - in behandeling genomen. Aanvragen die vóór 1 juni ingediend zijn, kunnen we nog verwerken voor de komende Vierdaagse.
Als u - volgens u onterecht - ingeschreven staat voor beloning 1 en er een kans bestaat dat u daarom deelneemt aan een eventuele loting, kunt u contact opnemen met de Centrale Administratie voor een archiefonderzoek. Als uw aanvraag vóór 15 maart binnen is, kunnen we deze tijdig - voor de loting - in behandeling nemen.

Ik ben van plan om na jaren weer deel te nemen aan de Vierdaagse. Ben ik bekend in uw administratie?


Als u ooit eerder succesvol hebt deelgenomen aan de Vierdaagse, en deze deelname staat niet in ons digitale administratie, dan kunnen we dit opzoeken in ons archief. Onze archivaris zoekt graag voor u uit welke beloning u destijds ontvangen heeft, zodat u bij de volgende succesvolle deelname de juiste beloning ontvangt. U kunt schriftelijk contact opnemen met de Centrale Administratie onder vermelding van ‘eerdere deelname'. U ontvangt dan van ons een vragenlijst waarmee we het archiefonderzoek kunnen uitvoeren.
Als u - volgens u onterecht - ingeschreven staat voor beloning 1 en er een kans bestaat dat u daarom deelneemt aan een eventuele loting, kunt u contact opnemen met de Centrale Administratie voor een archiefonderzoek. Als uw aanvraag vóór 15 maart binnen is, kunnen we deze tijdig - voor de loting - in behandeling nemen.

Ik ben mijn wachtwoord voor Mijn Vierdaagse vergeten. Wat nu?


Als u in Mijn Vierdaagse uw registratienummer heeft ingevoerd, verschijnt een rode link 'wachtwoord vergeten'. Als u deze aanklikt, kunt u uw registratienummer en e-mailadres invullen en zo uw wachtwoord opvragen. Als het e-mailadres en het registratienummer corresponderen met onze gegevens, dan wordt het wachtwoord naar dat e-mailadres gestuurd. U ontvangt dan binnen enkele minuten automatisch een nieuw wachtwoord. Als u hiermee inlogt in Mijn Vierdaagse raden we u om het via de button 'Wijzig Wachtwoord' ook meteen aan te passen.

Ik heb mijn wachtwoord opgevraagd, maar geen e-mail ontvangen. Wat nu?


Als u via de link in de inschrijfmodule of Mijn Vierdaagse een wachtwoord heeft opgevraagd, duurt het enkele minuten voordat u automatisch een mail krijgt met het nieuwe wachtwoord. Als u deze niet ontvangt, raden we u aan om in uw postvak bij het mapje 'ongewenste mail' of 'spam' te kijken. Kunt u daar de e-mail niet vinden, neem dan contact op met de Centrale Administratie. Er kan dan gekeken worden of uw e-mailadres wel overeenkomt met het e-mailadres dat in onze administratie staat.

Ik heb een nieuw wachtwoord gekregen, maar het werkt niet. Wat nu?


Als u een nieuw wachtwoord heeft opgevraagd, krijgt u binnen enkele minuten bericht. We adviseren u om niet telkens opnieuw een wachtwoord op te vragen als u geen bericht krijgt. Als u een paar keer achter elkaar een wachtwoord opvraagt, dan ontvangt u ook iedere keer een nieuwe e-mail met een nieuw wachtwoord. U kunt alleen inloggen met het meest recente wachtwoord dat we u versturen. Heeft u geprobeerd in te loggen met het meest recente wachtwoord, let dan op eventuele tekens en hoofdletters in het wachtwoord. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Controleer of wellicht de 'Caps Lock' aanstaat of probeer in te loggen via een andere browser of computer.

Wat is het inschrijfgeld voor de 101ste Vierdaagse?


Het inschrijfgeld voor de 101ste Vierdaagse bedraagt € 64,-. Wanneer u lid bent van de wandelorganisatie KWBN ontvangt u € 5,- korting op het inschrijfgeld. De korting wordt alleen toegekend wanneer u bij inschrijving het correcte lidmaatschapsnummer van de bond vermeldt.
Meer informatie over o.a. inschrijfgeld en certificaat, vindt u hier.

Ik wil minder lopen dan mijn reglementaire afstand, kan dat?


De Vierdaagse is een wandelprestatietocht en elke deelnemer moet minimaal de reglementaire afstand lopen. Het is niet mogelijk deel te nemen op een niet-reglementaire afstand en af te zien van de beloning.
Deelnemers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en verzorgers c.q. begeleiders van deelnemers van 12-15 jaar kunnen een beroep doen op de dispensatieregeling. Deze regeling is niet van toepassing op deelnemers die vanwege medische omstandigheden niet de reglementaire afstand kunnen lopen.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de Vierdaagse?


De Vierdaagse is een wandelprestatietocht. We vinden het daarom belangrijk dat de deelnemers goed voorbereid van start gaan. Onder de button Voorbereiding vindt u enkele tips die u daarbij kunnen helpen.

Wat is 'Via Vierdaagse'?


Samen met KWBN wil Stichting DE 4DAAGSE bereiken dat eerstejaars Vierdaagsewandelaars goed voorbereid aan de start verschijnen. Dit willen we bewerkstellingen door het aanbieden van een compleet trainings- en begeleidingsprogramma genaamd 'Via Vierdaagse' aan iedereen die loopt voor beloning 1. Wandelaars die interesse hebben in dit project en/of willen deelnemen aan dit trainingsprogramma, kunnen de reglementering en verdere informatie op www.viavierdaagse.nl vinden.

Waar kan ik overnachten tijdens de Vierdaagse?


Informatie over overnachtingen vindt u bij Overnachting in het menu Vervoer & Verblijf.

Ik ben mijn medaille kwijt, kan ik deze nog nabestellen?


Klik hier voor informatie over het nabestellen van medailles en certificaten.

Waar vind ik meer informatie over werken als vrijwilliger bij Stichting DE 4DAAGSE?


De Vierdaagse wordt grotendeels door vrijwilligers georganiseerd. Voorafgaand aan en tijdens de Vierdaagse zijn honderden vrijwilligers actief. Onder de button Evenement vindt u informatie over de rol van de vrijwilligers voor de organisatie.

De 101ste Vierdaagse in beeld

webshop banner

Disclaimer | Cookies | 2017 © Vierdaagse