twitterlogo facebook logo instagram

algemeen kl

algemeen kl

twitterlogo facebook logo instagram

Weersverwachting 101ste Vierdaagse

Weerman Jules Geirnaerdt zal op basis van zijn weersvoorspellingen in de regio Nijmegen en de algemene weersverwachting in Nederland de deelnemers de nodige adviezen geven via deze website, via social media en de Vierdaagse-app.

Vrijdag 21 juli

Het wordt een mooie laatste wandeldag met flinke zonnige perioden en een paar wolkenvelden. In de vroege ochtend ligt de temperatuur rond 13 graden en zijn er mogelijk een paar mistbanken, maar deze lossen snel op. De maximumtemperatuur is 25 graden en er komt een zwakke zuidenwind te staan. De luchtvochtigheid is veel lager dan voorgaande dagen.

Donderdag 20 juli

Het is donderdag een wisselende dag met ´s ochtends veel bewolking en kans op enkele regen- en onweersbuien. In de middag komen er enkele opklaringen. Er blijft tot de avond nog kans op een paar kortdurende buien, mogelijk ook met onweer. Maximumtemperatuur 25 graden, bij een matige zuidwestenwind.

• Houd rekening met onweer bij de start
• Neem regenkleding en droge sokken mee

Woensdag 19 juli

Woensdag wordt de warmste dag van de Vierdaagse. De eerste uren geven nog wel wat koelte en er staat wat wind. In de middag stijgt de temperatuur naar 30 tot 32 graden. De luchtvochtigheid gaat omhoog. In de middag wordt het half bewolkt. Er is later in de middag kans op een regen- of onweersbui.

De verwachte weersomstandigheden geven geen aanleiding tot het nemen van extra maatregelen. De eerder gegeven adviezen blijven van kracht. Ga goed voorbereid op pad. Vul uw flesje/bidon bij de diverse tappunten. Let op: naast de twee watertappunten, zijn er bij elke medische verzorgingspost ook waterpunten. Zorg voor zonbescherming én zorg voor regenkleding. Lees de informatie over wat te doen bij onweer op de info- en routekaarten die u bij uw aanmelding heeft gekregen.

Dinsdag 18 juli

Het wordt dinsdag een prima eerste dag voor de Vierdaagse: het is vrij zonnig en er staat een beetje wind, met windkracht 2 tot 4. De lucht is niet al te vochtig en in de middag wordt het 23 tot 26 graden. Door de wind is het aangenaam en het blijft tijdens het wandelen droog en vrij zonnig.

• Zorg voor een goede bedekking van uw hoofd
• Gebruik zonnebrandcrème
• Drink voldoende, bij voorkeur geen alcohol (begin daar vandaag al mee)
• Eet voldoende

De 101ste Vierdaagse in beeld

webshop banner

Disclaimer | Cookies | 2017 © Vierdaagse