twitterlogo facebook

n-laatstenieuws-kl

wie wandelt word honderd

honderdste

n-laatstenieuws-kl

twitterlogo facebook

Het meest recente nieuws

Een overzicht van de persberichten vindt u hier.
Volg ons op Twitter en Facebook.

Maandag 1 februari - Start inschrijving 100ste Vierdaagse

De inschrijving voor de 100ste Vierdaagse is vanochtend om 08.00 uur van start gegaan. Rond 18.00uur vanavond hebben we al zo’n 8.000 inschrijven ontvangen. Meer dan 800 wandelaars hebben hierbij gekozen voor de eenmalige keuze-afstand van 55 km. Tip: Inschrijven doe je niet via Mijn Vierdaagse, maar via de button ‘Start hier uw inschrijving’ op de homepage van onze website. Inschrijven kan nog tot en met vrijdag 1 april.

Donderdag 14 januari - presentatie plannen 100ste Vierdaagse

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst hebben Stichting DE 4DAAGSE en Stichting 100ste Vierdaagse haar plannen voor de 100ste editie van de Vierdaagse gepresenteerd aan media en relaties. Benieuwd naar alle activiteiten die dit jaar voor een extra feestelijke editie gaan zorgen? Lees dan voor meer informatie de persberichten.

Maandag 11 januari - Inschrijving Via Vierdaagse gestart

Vanaf deze ochtend is het mogelijk om in te schrijven voor het trainingsprogramma Via Vierdaagse. Wilt u voor de eerste keer de Vierdaagse gaan lopen en wilt u op een verantwoorde manier starten? Speciaal voor u bieden we het unieke trainings- en begeleidingsprogramma Via Vierdaagse aan. Kijk voor de voorwaarden op www.viavierdaagse.nl. Er zijn in totaal 1650 plaatsen beschikbaar.

Woensdag 6 januari - Vierdaagse Nijmegen grootste evenement

Vierdaagse Nijmegen blijft grootste evenement Vierdaagse Nijmegen behaalt in 2015 wederom de eerste plaats in de TOP100 van de Respons Evenementen Monitor. Daarmee blijft de Vierdaagse, de combinatie van de afstandsmarsen en de feesten, het grootste vrij toegankelijke evenement in Nederland. Lees verder...

Dinsdag 5 januari - Nijmegen krijgt Vierdaagseplein

In het jaar dat in en rond Nijmegen de 100ste Vierdaagse wordt gelopen, wordt het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld geëerd met een plein.
Nog voor de Vierdaagse in juli zal het Julianaplein, dat deel uitmaakt van de start- en finishlocatie van de Vierdaagse, officieel ‘Vierdaagseplein’ heten.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen reikte burgemeester Hubert Bruls namens het gemeentebestuur het ‘verjaardagscadeautje’, in de vorm van een officieel straatnaambord, over aan een volledig verraste Johan Willemstein, voorzitter van Stichting DE 4DAAGSE.
Het is voor het eerst sinds 1925, toen Nijmegen voorgoed de thuisstad werd van de Vierdaagse, dat een straat- of pleinnaam is gerelateerd aan het wandelevenement.

“En maakt u zich geen zorgen over koningin Juliana. Zij blijft in herinnering met het naastgelegen ‘Julianapark’”, stelt burgemeester Bruls de Nijmegenaren gerust. Het Julianapark maakt overigens ook deel uit van de start- en finishlocatie aan de Wedren.

Dinsdag 15 december - Reglementen voor 100ste Vierdaagse vastgesteld

De inschrijving voor de 100ste Vierdaagse, van 19 tot en met 22 juli 2016, gaat op maandag 1 februari 2016 om 08.00 uur open. De reglementen voor de 100ste Vierdaagse zijn nu definitief vastgesteld. De inschrijflimiet is bepaald op 50.000. Lees verder...

Woensdag 14 oktober - De druiven zijn zoet

Vierdaagselopers hoef je niet te leren wat doorzetten is. ‘Willen is kunnen’, het aloude Vierdaagse adagium kreeg nog eens kracht bijgezet door een vijftiental leden van de Vereniging Gouden Kruisdragers Vierdaagse en van het Uitvoerend Comité (vrijwilligers) van Stichting DE 4DAAGSE, die in regen en wind en bij lage herfsttemperaturen in drie uur tijd de halve hectare Vierdaagsewijngaard bij Groesbeek van al zijn druiven ontdeed. De wijngaard werd in 2013 aangelegd in het kader van de duurzaamheidsmaatregelen die de organisatie neemt, in combinatie met een oog op de 100ste Vierdaagse in 2016.
“Een bijzonder geslaagde actie”, jubelde Cees Verhoeven, met zijn broer Freek baas van wijncentrum De Colonjes, die de Vierdaagsewijngaard beheert. Om negen uur ’s morgens trad de plukbrigade aan. Ondanks de regen beloofden ze elkaar en de aanwezige ‘vaste’ plukploeg van de Colonjes pas te zullen stoppen als alle druiven geoogst waren. “Een mooie oogst”, zegt wijnbouwer Verhoeven, “het zijn er veel, ze zijn sappig en het suikergehalte is optimaal. Dat wordt lekkere wijn.”
En passant werd tussen de wijnranken in door de gelegenheidsplukbrigade ook nog een prachtige naam voor de eerste Vierdaagsewijn bedacht. Colonjes Centième Quatre Jours 2016 wordt gesuggereerd richting het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE.
Nu de druiven binnen zijn, kan het vinificatieproces beginnen. In de kelders van de Colonjes wordt het suikergehalte bepaald, dan worden de druiven geperst, het druivensap gezuiverd, waarna het gistingsproces kan beginnen. Volgend voorjaar wordt de wijn gebotteld en in april/mei zijn de eerste flesjes te verwachten. Hoe de ‘Colonjes Centième Quatre Jours 2016’ op de markt wordt gebracht, is nog onderwerp van gesprek.

START HIER UW INSCHRIJVING

Eerst meer informatie over deelnemen aan de 100ste Vierdaagse? Lees dan hier verder!

Bekijk het laatste nieuws, volg ons op facebook en twitter en bekijk beelden op Vierdaagse in beeld.

webshop banner

Disclaimer | Cookies | 2016 © Vierdaagse